Alegerile Europarlamentare, văzute din comuna Cățelu: ”Noi nu suntem în stare să facem la noi în țară”
Politica românească s-a născut la sat. În multe comunităţi, găsim încă Poiana lui Iocan. Este an electoral, cu o dublă miză. Europarlamentare şi. prezidenţiale. Două scurtine, două tablouri complet diferite.
Politica românească s-a născut la sat. În multe comunităţi, găsim încă Poiana lui Iocan. Este an electoral, cu o dublă miză. Europarlamentare şi. prezidenţiale. Două scurtine, două tablouri complet diferite. Românii sunt interesaţi de politica dâmboviţeană. În schimb, după 12 ani de când suntem stat membru al Uniunii Europene, rolul legislativiului UE nu este încă foarte clar pentru toţi românii. Din acest motiv, mulţi nu sunt siguri că vor merge la urne pe 26 mai.
Suntem în comuna Căţelu, aflată la doar 15 kilometri de centrul Capitalei.
Aici, rutina oamenilor nu pare să fie deloc afectată de febra alegerilor europarlamentare.
Interesul oamenilor este captat imediat ce află cât vor câştiga demnitarii trimişi să reprezinte România în Uniunea Europeană.
Există însă şi câţiva localnici în comuna Căţelu, care sunt sunt siguri că vor merge la vot pe 26 mai.
Când vine însă vorba despre candidaţii pentru aceste alegeri, mulţi sunt încă dezorienţaţi.
România nu este singura ţară unde prezenţa la alegerile europene este mai scăzută decât la scrutinele pentru alegeri interne.
Analiştii spun că oamenii nu văd o mare miză în a-şi trimite reprezentanţii la Bruxelles. În general, votul este influenţat de părerea pe care o au deja formată despre partidele naţionale, iar probleme europene nu au încă greutate în alegeri. Chiar dacă România este 12 ani în Uniune.
”Noi nu suntem în stare să facem la noi în ţară. Mergem să facem la Parlamentul European, ce? Nu suntem luaţi în seamă de nimeni”, exclamă un alegător.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰