Antena Meniu Search
x

Document Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, votat de Parlament în funcţia de la ANRE. Cum arată CV-ul fostului deputat

Alexandru Stănescu a fost numit în comitetul de supraveghere al ANRE. Numirea fratelui secretarului general al PSD, Paul Stănescu, va fi contestată la CCR de către USR.

de Redactia Observator

la 14.12.2021, 17:39

Vezi și

Alexandru Stănescu a fost ales, marţi, de plenul comun al Parlamentului, în funcţia de membru al Comitetului de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei. Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu, a primit 233 voturi "pentru" şi 120 "împotrivă".

Alexandru Stănescu a fost propus de grupul PSD pentru Comitetul Naţional de Reglementare al ANRE, pe locul rămas vacant în urma demisiei lui Marian Neacşu, care a preluat funcţia de Secretar General al Guvernului. El a primit marţi avizul comisiilor de specialitate din Parlament. 

Două persoane au candidat pentru această funcţie - Alexandru Stănescu şi Sorinel Vrăjitoru. Votul în plenul reunit al Parlamentului a fost secret, cu buletine de vot.

USR contestă la CCR numirea lui Stănescu

Pe acelaşi subiect

Cristina Prună a anunțat că USR va ataca la Curtea Constituțională hotărârea Parlamentului, întrucât Alexandru Stănescu nu ar fi calificat pentru această funcţie.

Ceea ce faceţi astăzi prin această numire este că transformaţi ANRE într-o afacere de familie, pentru că ştiţi foarte bine că domnul Stănescu este fratele secretarului dumneavoastră general. Va câştiga undeva între 6 şi 8.000 de euro pe lună nemeritaţi, iar CV-ul domnului Stănescu, care a terminat mecanică agricolă, şi nu este o ruşine lucrul acesta, dar problema este că nu îl califică sub nicio formă pentru această funcţie atât de importantă.

Practic, Comitetul de Reglementare al ANRE, prin deciziile pe care le ia, are un impact direct în facturile pe care oamenii le plătesc la energie şi gaze naturale şi chiar şi la energia termică. Aceste decizii pe care le ia ANRE au impact şi asupra investiţiilor în sectorul energetic, care nu se mai întâmplă de ceva vreme tocmai pentru că oamenii aceştia de la ANRE au încetat să mai ia decizii în interesul pieţei”, a afirmat Prună.

Cine este Alexandru Stănescu

Ca procedură, Alexandru Stănescu va fi membru în comitetul de reglementare, iar decizia de a fi numit vicepreşedinte aparţine ANRE. 

Alexandru Stănescu a fost președinte al Comisiei de agricultură din Camera Deputaților. El a absolvit Facultatea Mecanică Agricolă, București. "Este un fost parlamentar, mi se pare două mandate, a fost preşedinte şi de comisie. A contat foarte mult că este unul dintre foştii parlamentari care nu au mai avut locuri pe listele de parlamentare”, a explicat Marcel Ciolacu.

Între 1986 şi 1993, Alexandru Stănescu a ocupat funcţia de inginer la Agromec Vişina, iar apoi a fost numit în funcţia de director general la Agromec Bucinişu, până în 2012. 

Din 2012 până în 2020 a fost deputat în Parlamentul României, conform CV-ului de mai jos.

Documente: alexandru stanescu CV_2.pdf

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, votat de Parlament în funcţia de la ANRE. Cum arată CV-ul fostului deputat