Antena Meniu Search
x

Alina Bica și Dorin Cocoș, în arest la domiciliu

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis marți ca fosta șefă a DIICOT Alina Bica și omul de afaceri Dorin Cocoș să fie judecați în arest la domiciliu în dosarul "Bica 2"

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis marți ca fosta șefă a DIICOT Alina Bica și omul de afaceri Dorin Cocoș să fie judecați în arest la domiciliu în dosarul "Bica 2"

Instanța a admis cererile celor doi de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, însă decizia nu este definitivă. Fosta șefă a DIICOT are arest la domiciliu și în dosarul "Bica 1".

În același dosar, instanța a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar în cazul lui Ionuț Florentin Mihăilescu pe o perioadă de 60 de zile.

De asemenea, judecătorii au decis ca Alin Cocoș să fie judecat în continuare în arest la domiciliu, iar fostul ministru al Economiei Adriean Videanu, sub control judiciar.

În cazul lui Videanu, instanța nu a fost acord ca el să părăsească teritoriul României în perioada 25 aprilie — 9 mai 2015.

Totodată, magistrații au hotărât începerea judecății pe fond în acest dosar, după ce DNA a remediat neregularitățile din rechizitoriu.

Dosarul "Bica 2" a fost trimis de DNA în instanță pe data de 26 februarie, Adriean Videanu fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, el stând în arest preventiv în perioada 31 ianuarie — 6 februarie.

Dorin Cocoș este acuzat de trafic de influență (două fapte) și dare de mită iar fiul acestuia, Alin Cocoș, de complicitate la trafic de influență și complicitate la dare de mită.

Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită (2 fapte), abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (2 fapte) și favorizarea făptuitorului (2 fapte) iar Ionuț Florentin Mihăilescu este acuzat de complicitate la luare de mită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Alina Bica și Dorin Cocoș, în arest la domiciliu