Antena Meniu Search
x

Ambasadorul român la Budapesta nu s-a prezentat la MAE ungar, convocat fiind pe tema incidentelor la cimitirul din Valea Uzului

Ambasadorul român la Budapesta, Marius Lazurca, nu s-a prezentat la MAE ungar, unde a fost convocat în urma incidentelor de la Cimitirul Eroilor din Valea Uzului.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 07.06.2019, 15:24

Ambasadorul român la Budapesta nu s-a prezentat la MAE ungar, convocat fiind pe tema incidentelor la cimitirul din Valea Uzului Vezi și

Ambasadorul român la Budapesta, Marius Lazurca, nu s-a prezentat la MAE ungar, unde a fost convocat în urma incidentelor de la Cimitirul Eroilor din Valea Uzului.

Secretarul de stat al ministerului de Externe ungar, Levente Magyar, a precizat că gestul de neprezentare al ambasadorului român ar fi fără precedent în diplomaţie. 

Ambasadorul român la Budapesta nu s-a prezentat la MAE ungar

Marius Lazurca, ambasadorul român la Budapesta, nu s-a prezentat la Ministerul de Externe ungar, după ce a fost convocat la discuţii privind incidentele de la Cimitirul Eroilor, din Valea Uzului, între români şi maghiari.

Lazurca ar fi refuzat dialogul, în urma unei indicaţii venite de la Bucureşti, ceea ce este fără precedent în diplomație, a declarat secretarul de stat Levente Magyar.

"Forțele de ordine române au urmărit pasive loviturile atacatorilor români contra protestatarilor pașnici maghiari. Toate acestea s-au întâmplat într-o țară care este la președinția UE și în care Papa a făcut o vizită zilele trecute. Ungaria așteaptă din partea României să cercetere în detaliu acest caz revoltător și să ofere explicații credibile despre cum s-au putut întâmpla aceste evenimente”, a declarat Levente Magyar.

Tamas Menczer, şi el secretar de stat, a scris pe Facebook că i se pare inacceptabil ca ambasadorul român la Budapesta să nu onoreze convocarea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Ambasadorul român la Budapesta nu s-a prezentat la MAE ungar, convocat fiind pe tema incidentelor la cimitirul din Valea Uzului