Meniu
Search
x

Ziua Internațională a Copilului. Klaus Iohannis a publicat o fotografie de când avea 17 ani - FOTO

De Ziua Internațională a Copilului, președintele României, Klaus Iohannis, a publicat o fotografie de când avea 17 ani, pe Facebook. 

De Redactia Observator la 01.06.2021, 12:44
Vezi și

Președintele României, Klaus Iohannis, a publicat o fotografie de când era elev. Șeful statului menționează că în poză avea vârsta de 17 ani. 

"Amintire din copilărie #17ani #1Iunie #ZiuaCopilului", este mesajul publicat pe Facebook.

Klaus Iohannis, la vârsta de 17 ani

Facebook

Ziua Copilului în România

În România, Ziua internaţională a copilului se sărbătorește pe 1 iunie, ca şi în alte aproximativ 50 de ţări. Pe 16 noiembrie 2016, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea legii prin care ziua de 1 iunie a devenit sărbătoare legală, în care nu se lucrează.

Astfel, din 2017, ziua de 1 iunie este nelucrătoare.

Ziua Internațională a Copilului

Ziua internaţională pentru protejarea copilului este marcată în 50 de ţări din lume pe 1 iunie. Prima aniversare a fost în 1950, fiind hotărâtă în luna noiembrie a anului anterior, de Federaţia Democratică Internaţională a Femeilor, la Moscova.

În unele ţări, Ziua Copilului este sărbătorită la alte date, ONU recomandând aniversarea pe 20 noiembrie. În realitate, nu este lună din an să nu exite o ţară în care se marchează Ziua copilului în mod oficial.

În Congo şi Camerun, pe 25 decembrie, în lumea arabă, Franţa, Grecia sau Suedia, pe 20 noiembrie, în Australia, în a patra miercuri din octombrie, în Nepal, Austria şi Germania, în 14 şi 20 septembrie, în Uruguay, în prima duminică din august, în Indonezia, pe 23 iulie, în Statele Unite, pe 9 iunie, în 2019 şi pe 14 în 2020, în Marea Britanie, pe 23 mai, în 2019 şi pe 10, în 2020, în Turcia, pe 23 aprilie, şi aşa mai departe, până în Bahamas, unde Ziua Copilului este prima zi de vineri din ianuarie.

Dacă înainte de pandemie copiii puteau participa la o mulţime de spectacole şi alte evenimente organizate special de ziua lor, acum posibilităţile de distracţie sunt limitate.

Ziua Universală a Copilului nu este pur şi simplu o zi pentru a celebra copiii pentru ceea ce sunt, ci pentru a face cunoscut întregii lumi şi a lua măsuri în privinţa situaţiei copiilor care sunt abuzaţi, exploataţi şi discriminaţi.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Ziua Internațională a Copilului. Klaus Iohannis a publicat o fotografie de când avea 17 ani - FOTO

Breaking News

Dolarul, la un nou record istoric, a ajuns la 5,1135 lei. CURS BNR 26 septembrie 2022

Dolarul, la un nou record istoric, a ajuns la 5,1135 lei. CURS BNR 26 septembrie 2022