Antena Meniu Search
x

APEL al ministrului Voiculescu către politicieni: Trebuie să înţelegeţi că lucrurile au mers prea departe în sănătate pentru a o face cal de bătaie politică

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a lansat, sâmbătă, un apel către politicieni să susțină măsurile conținute în Strategie Națională pentru Resursă Umană în Sănătate, indiferent că sunt de stânga sau de dreapta, adăugând că sistemul Sănătății poate fi curățat "doar în echipă".

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a lansat, sâmbătă, un apel către politicieni să susțină măsurile conținute în Strategie Națională pentru Resursă Umană în Sănătate, indiferent că sunt de stânga sau de dreapta, adăugând că sistemul Sănătății poate fi curățat "doar în echipă".

"Știți de ce sunt aici? În programul dumneavoastră de guvernare am citit că reforma în sănătate este unul dintre principalele subiecte și asta mă bucură mai ales că o parte din măsurile pe care Guvernul Ciolos deja le-a demarat se află și în programul dumneavoastră", a afirmat Voiculescu, în fața delegaților prezenți la ședința Consiliului Național de Coordonare al PNL.

El a spus, în discursul său, că "a fura din banii destinați Sănătății românilor se învecinează cu crima".

"Nu voi folosi tradiționalele cuvinte de lemn care apar în discursurile despre sistemul de sănătate. Oricare dintre noi, fie că suntem de stânga sau de dreapta, știm că pacientul ar trebui să fie cel mai important personaj dintr-un spital. Din păcate, asta nu se întâmplă întotdeauna. Oricare dintre noi, fie că suntem de stânga sau de dreapta, știm că este necesară o creștere a finanțării sistemului de sănătate. (...) Se împlinește un deceniu de când fiecare partid promite înainte de alegeri această creștere, dar după găsește motive să nu o mai pună în aplicare. Mi se spune adesea să las deoparte corupția mică și să mă ocup de corupția mare. Dar pentru mine și sper că pentru oricare dintre noi, fie că suntem de stânga sau de dreapta, a fura din banii destinati Sănătății românilor se învecinează cu crima. Din păcate, și asta s-a întâmplat nepermis de des în România", a declarat Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătății a adăugat că "pentru un sistem medical, mai importantă decât marea performanță realizată în clinicile de vârf este performanța realizată într-un spital obișnuit". "Acolo avem mare nevoie de oameni buni și oamenii buni nu vin și nu rămân acolo unde nu se simt respectați. Ce înseamnă respect? Venituri decente — și cred că măsurile luate de guvernul Cioloș (...) sunt un început bun. Respectul înseamnă de asemenea condiții de muncă decente și posibilități de dezvoltare profesională", a declarat Voiculescu.

El a făcut apel, în context, la clasa politică să susțină "prima Strategie Națională pentru Resursă Umană în Sănătate, strategie care va fi prezentată în luna noiembrie și care va conține măsuri concrete pentru încurajarea medicilor să rămână în România".

"Vă rog să sprijiniți aceste măsuri și rugămintea mea este adresată tuturor politicienilor din România, fie că sunt de stânga sau de dreapta. Unele lucruri trebuie să treacă dincolo de orice adversități politice și Sănătatea este așa ceva. Unele teme trebuie să se ridice deasupra campaniilor electorale și Sănătatea este o astfel de temă. Îi rog pe toți politicienii, indiferent că sunt de stânga sau de dreapta, să înțeleagă că lucrurile au mers prea departe în sistemul de sănătate pentru a-l transforma, în această toamnă, în cal de bătaie politică. Nu de bătăi electorale avem nevoie, nu de calomnii, nu de amenințări. Putem curăța acest sistem, dar doar în echipă. O echipă formată din oamenii buni care lucrează în administrație, din oamenii buni care lucrează în spitale, din oamenii buni care lucrează în policlinici sau pe ambulanțe. În aceste luni am văzut că acești oameni buni există, indiferent de simpatiile lor politice. Mai sunt încă aici și existența unui guvern care să respire bun-simț și competență îi inspiră să rămână aici", a declarat Voiculescu.

Ministrul s-a declarat onorat să se afle la reuniunea PNL, un partid care "a influențat atât de mult istoria României, inclusiv cea recentă".

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » APEL al ministrului Voiculescu către politicieni: Trebuie să înţelegeţi că lucrurile au mers prea departe în sănătate pentru a o face cal de bătaie politică