Antena Meniu Search
x

Traian Băsescu, noi jigniri la adresa lui Petre Daea: "Cât de ticălos poate fi acest specimen de clown"

Traian Băsescu lansează un nou atac la adresa lui Petre Daea, în care acuză că ministrul Agriculturii nu a luat măsuri pentru a preveni focarele de pestă porcină din România.

Traian Băsescu a lansat un nou atac plin de jigniri la adresa lui Petre Daea, în care îl acuză că nu a luat măsuri pentru a evita focarele de pestă porcină din România - Hepta

Traian Băsescu se întreabă, într-o nouă postare pe pagina sa de Facebook, "cât de ticălos poate fi” ministrul Agriculturii, Petre Daea, care ştia că Guvernul a fost avertizat în februarie 2017 că nu se respectă normele sanitar-veterinare pentru a preveni pesta porcină africană.

Fostul şef al statului afirmă că nici Sorin Grindeanu, nici Mihai Tudose şi nici Vorica Dăncilă nu au făcut nimic pentru a evita pesta porcină africană, iar asta este “definiţia abuzului în serviciu”.

“D’aia, rămâne cum am discutat: afară din guvern, dar nu numai tu! D’aia spune, citez: "în sufletul meu este foarte multă durere", referindu-se la epidemia de pestă porcină africană ce s-a instalat în România, decimând populaţia porcină a ţării şi împingând industria alimentară la importuri masive de carne de porc pentru a putea asigura hrana polulaţiei”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Băsescu se întreabă “cât de ticălos poate fi acest specimen de clown”, când Guvernul din care face parte a fost avertizat din februarie 2017 de Comisia Europeană că nu sunt respectate normele sanitar-veterinarepentru a preveni pesta porcină africană.

“Mă întreb, cât de ticălos poate fi acest specimen de clown ajuns ministru, care se face a-i căina pe crescătorii de porci, când de fapt el ştie că Guvernul României, din care din păcate şi specimenul face parte, a fost avertizat încă din februarie 2017, printr-un raport scris al experţilor Comisiei Europene, că nu se respectă normele sanitar-veterinare pentru a preveni pesta porcină africană. Experţii Comisiei Europene cereau măsuri urgente pentru a preveni epidemia şi pagubele uriaşe pentru zootehnie şi industria alimentară”, a mai completat fostul preşedinte.

Băsescu spune că niciunul dintre premierii PSD nu a făcut nimic pentru a evita pesta porcină africană, iar asta este “definiţia abuzului în serviciu”.

“Nici Grindeanu, nici Tudose, nici Dăncilă, nici ANSVSA (aflată în subordinea direct a premierului) şi nici D’aia n-au făcut nimic. Aici avem definiţia perfectă a abuzului în serviciu dar, din păcate, nimeni nu întreabă nimic pe nimeni. Mă întreb dacă inactivitatea criminală a instituţiilor statului (premieri, preşedinte ANSVSA, ministrul agriculturii), după ce au primit în februarie 2017 raportul avertisment al experţilor Comisiei Europene, raport care cerea măsuri obligatorii de prevenţie, este doar incompetenţă sau este o mare ticăloşie într-un moment în care creşterea populaţiei porcine în România începuse să-şi revină”, a adăugat Traian Băsescu.

De asemenea, Băsescu susţine că raportul care cuprinde avertismentul nu îi permite României să beneficieze de sprijinul UE pentru combaterea pestei porcine africante, dar va importa masiv carne de porc.

Joi, Traian Băsescu a declarat  că un ministru care pune semnul egal între incinerarea porcilor şi incinerarea a milioane de evrei la Auschwitz ”nu poate fi decât o ruşine”. ”Marş afară din Guvernul României, clown nenorocit”, este mesajul pe care i l-a transmis Traian Băsescu lui Petre Daea.

”Un ministru idiot care pune semnul egal între incinerarea porcilor bolnavi de pestă porcină şi incinerarea a milioane de evrei maturi şi copii la Auschwitz, nu poate fi decât o ruşine pentru o naţiune care produce un specimen de teapa lui Daia. Marş afară din Guvernul României, clown nenorocit. Să nu mai ieşi din casă de ruşine toată viaţa ta, rebut uman ce eşti”, a scris Traian Băsescu.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri politice » Traian Băsescu, noi jigniri la adresa lui Petre Daea: "Cât de ticălos poate fi acest specimen de clown"