Antena Meniu Search
x

Video Bugetarii nu se vor mai putea angaja unde vor ei, în administraţia publică, ci vor fi "distribuiţi". Sistem "revoluţionar" anunţat de ministrul Ghinea

Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunţat, după şedinţa de Guvern, că are în vedere pentru implementare un program pilot, "revoluţionar cu adevărat" pe partea de administraţie publică.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 13.05.2021, 15:00

Cristian Ghinea: "Pe partea de administraţie publică, avem întâi un pilot în 2022 şi extins în 2023, un Sistem Naţional de Examinare a funcţionarilor publici, pe modelul existent al Uniunii Europene. Adică dai un exament, meritocratic, să intri în corpul funcţionarilor publici şi de acolo eşti distribuit la instituţia care are nevoie de tine. Este o revoluţie clară, adevărată, în administraţia publică"

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe reforma în Justiţie, ministrul a precizat că se are în vedere o nouă strategie anticorupţie şi o creştere clară a veniturilor şi a bunurilor confiscate din proceduri penale.

Pe acelaşi subiect

"Pe partea de transport, România îşi asumă o strategie clară de reducere a emisiilor din transport, cu 9%, vom avea un sistem de a descuraja înregistrarea maşinilor vechi şi de încurajare a maşinilor electrice, astfel încât să facem acestă trecere spre transportul curat şi verde. La fel, ne-am asumat o ţintă clară de pondere a energiilor regenerabile până în 2030", a precizat ministrul.

În aceeaşi conferinţă de presă, premierul Cîţu a făcut mai multe anunţuri importante. El a precizat, în cazul situaţiei privind inadvertenţe în raportarea deceselor Covid ca ministrul Sănătăţii să facă public raportul.

Florin Cîţu, premier: "Am văzut acest raport mai devreme, eu o încurajez pe doamna ministru să prezinte public acest raport, ca să nu există niciun fel de dubii. Să-l facă public, să fie foarte clar. Sunt mai multe baze de date. Eu m-am uitat. Dar, aşa cum a spus doamna ministru, vom mai cere detalii în peerioada următoare. Până la urmă şi modul de calcul poate fi îmbunătăţit".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Bugetarii nu se vor mai putea angaja unde vor ei, în administraţia publică, ci vor fi "distribuiţi". Sistem "revoluţionar" anunţat de ministrul Ghinea