Antena Meniu Search
x

Bugetul Capitalei pe 2024, respins de Consiliul General. PSD nu a participat la şedinţă, PNL nu susţine proiectul

Consiliul General al Municipiului Bucureşti nu a reuşit, vineri, să adopte bugetul Capitalei pe 2024, consilierii PNL anunţând că nu susţin această formă a proiectului.

de Redactia Observator

la 01.03.2024, 13:55

Bugetul Capitalei pe 2024, respins de Consiliul General. PSD nu a participat la şedinţă, PNL nu susţine proiectul
Bugetul Capitalei pe 2024, respins de Consiliul General. PSD nu a participat la şedinţă, PNL nu susţine proiectul - Shutterstock

Bugetul Capitalei pentru 2024 a fost respins, vineri, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, întrunit în şedinţă extraordinară. Proiectul a obţinut 18 voturi "pentru", 6 abţineri şi 4 "împotrivă", insuficiente în vederea adoptării. Grupul PSD nu a participat la şedinţă.

Liberalii au criticat: lipsa investiţiilor, faptul că în buget nu sunt incluse toate datoriile Municipalităţii, sumele prea mari alocate pentru protocol sau diverse evenimente şi faptul că Primăria nu a achitat integral în ultimii ani stimulentele destinate persoanelor adulte cu dizabilităţi. 

Proiectul a fost susţinut doar de consilierii USR şi PMP. Viceprimarul Capitalei, liberalul Stelian Bujduveanu a declarat în cadrul şedinţei că grupul consilierilor PNL în CGMB nu va vota în favoarea acestui buget, pentru că actuala formă a proiectul "nu satisface cerinţele pe care le-au prezentat public". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri politice » Bugetul Capitalei pe 2024, respins de Consiliul General. PSD nu a participat la şedinţă, PNL nu susţine proiectul