Antena Meniu Search
x

Bugetul va fi gata pe 20 octombrie și adoptat până pe 27 octombrie, anunță Ciucă. Ce spune de pensii și salarii

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat miercuri că Ministerul Finanţelor urmează să prezinte până pe 20 octombrie proiectul de buget pentru anul viitor, astfel încât acesta să poată fi supus dezbaterii parlamentare în luna noiembrie. Klaus Iohannis a transmis marți de la New York că este corect, rezonabil şi de aşteptat să crească salariile şi pensiile, dar că trebuie să avem grijă să nu ne întindem cu cheltuielile mai mult decât ne permite pătura. 

de Redactia Observator

la 21.09.2022, 12:42

Bugetul va fi gata pe 20 octombrie și adoptat până pe 27 octombrie, anunță Ciucă. Ce spune de pensii și salarii
Bugetul va fi gata pe 20 octombrie și adoptat până pe 27 octombrie, anunță Ciucă. Ce spune de pensii și salarii - gov.ro

"Ministerul Finanţelor, în deplină coordonare cu ordonatorii principali de credite, vor veni în primă lectură cu bugetul, nu mai târziu de 20 octombrie, astfel încât la nivelul Guvernului să fie adoptat nu mai târziu de 27 octombrie, iar în luna noiembrie bugetul să intre la analiză şi vot în Parlament", a spus Ciucă, în debutul şedinţei de guvern.

El a menţionat că acest proiect va permite continuarea investiţiilor, implementarea programelor din PNRR, gestionarea deficitului bugetar şi a inflaţiei, dar şi creşteri de salarii şi pensii. "Am discutat şi ne-am asumat să venim cu proiectul de buget în luna octombrie, proiect de buget prin care vom asigura continuitatea programelor de investiţii.

De asemenea, vom asigura implementarea programelor din PNRR. Ne vom asigura de asemenea că vom fi în măsură să gestionăm deficitul bugetar şi inflaţia. Concomitent cu identificarea resurselor bugetare pentru mărirea salariilor şi a pensiilor începând cu anul viitor. Totodată, asigurând măsurile necesare pentru protejarea populaţiei vulnerabile", a mai spus el. 

Ciucă precizează că săptămână viitoare urmează să fie aprobat actul normativ pentru compensarea preţului la caburant

Ciucă a cerut Ministerului Energiei şi Ministerului Finanţelor să elaboreze actul normativ pentru compensarea preţului la carburant, astfel încât acesta să poată fi adoptat în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare. 

"Am desfăşurat mai multe activităţi de analiză atât la nivelul Guvernului, cât şi la nivelul coaliţiei, unde au reieşit o serie întreagă de demersuri pe care trebuie să le asigurăm că vor fi îndeplinite la nivelul Executivului. (...) Au fost discutate măsurile pe care le vom adopta la nivelul Guvernului în ceea ce priveşte compensarea preţului la carburant. Rog Ministerul Energiei şi Ministerul Finanţelor ca în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare să putem să adoptăm actul normativ", a spus prim-ministrul, miercuri, în debutul şedinţei de Guvern.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că va intra România în Schengen şi cu graniţele terestre până la finalul anului?

Observator » Stiri politice » Bugetul va fi gata pe 20 octombrie și adoptat până pe 27 octombrie, anunță Ciucă. Ce spune de pensii și salarii