Antena Meniu Search
x

Calcule complicate la alegerile pentru Primăria Capitalei. Scenariul ideal pentru Nicușor Dan sau Cristian Popescu Piedone

Zi importantă, astăzi, pentru Coaliţia de guvernare. Liderii PSD şi PNL ar trebui să decidă dacă vor merge cu un candidat comun la alegerile pentru Primăria Capitalei sau dacă vor avea candidaţi separaţi.

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 14.03.2024, 07:33

Nicușor Dan
Calcule complicate la alegerile pentru Primăria Capitalei. Scenariul ideal pentru Nicușor Dan sau Cristian Popescu Piedone - Profimedia Images

"Liderii coaliţiei de guvernare se vor întâlni azi pentru a lua decizia finală. PSD şi PNL ar trebui să decidă în şedinţa de azi a coaliţiei de guvernare dacă vor merge cu un candidat comun la alegerile pentru Primăria Capitalei sau dacă vor merge cu candidaţi separaţi.

Ne amintim că luni, la negocierile din coaliţie, cele două partide au stabilit că vor avea candidaţi separaţi la alegerile pentru Primăria Capitalei, după ce în sondajele analizate au realizat că electoratul celor două partide este incompatibil, în Capitală. Iniţial, PSD şi PNL căutau un candidat comun care să fie compatibil cu ambele electorate, adică să fie votat atât de electoratul liberal, cât şi de electoratul partidului social democrat. Nu au găsit un astfel de candidat.

Sondajele pe care le-au comandat PSD şi PNL arată că, în cazul în care Gabriela Firea ar fi fost candidatul comun susţinut de coaliţie, aproape 60% dintre alegătorii liberali din Capitală l-ar fi preferat pe Nicuşor Dan şi în cazul în care Sebastian Burduja ar fi fost candidatul comun al coaliţiei PSD-PNL, 40% dintre alegătorii liberali din Capitală ar fi mers tot către actualul primar, către Nicuşor Dan. Iar, în acest caz, în cazul în care PSD ar fi decis să îl susţină pe Sebastian Burduja, 50%, adică 5 din 10 alegători ai PSD, alegători de stânga din Bucureşti, ar fi mers către Cristian Popescu Piedone, actualul edil din Sectorul 5, cel care şi-a anunţat candidatura la Primăria Capitalei şi care spunea, zilele trecute, că este decis să meargă până la capăt, după ce iniţial a cerut susţinerea PSD şi PNL în cursa pentru Primăria Capitalei.

Aşa că, aşa cum stau lucrurile în acest moment, e foarte posibil să avem o luptă în patru pentru Primăria Capitalei, la alegerile de pe data de 9 iunie. Nicuşor Dan, candidat independent, susţinut de Dreapta Unită, Gabriela Firea sau alt candidat din partea partidului social democrat, Sebastian Burduja, din partea PNL şi Cristian Popescu Piedone, liderul Partidului Umanist Social Liberal, cel despre care liderii PNL spuneau că a căzut ca un meteorit în cursa pentru Primăria Capitalei. Asta pentru că actualul edil din Sectorul 5 este cotat cu prima şansă, peste 40% din voturi, inclusiv în sondajul care a fost comandat şi publicat recent de actualul primar, Nicuşor Dan", a transmis reporterul Observator Marius Gîrlașiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri politice » Calcule complicate la alegerile pentru Primăria Capitalei. Scenariul ideal pentru Nicușor Dan sau Cristian Popescu Piedone