Antena Meniu Search
x

Video PSD şi PNL ar putea avea candidat comun doar la primăriile de sector. Care ar putea fi adversarii lui Nicuşor Dan

Cu mai puțin de trei luni înainte de alegeri, PSD și PNL au renunțat la ideea unui candidat comun la Primăria Capitalei. Cele două partide vor merge pe cont propriu în București, după ce au analizat mai multe sondaje. PNL va miza pe Sebastian Burduja, iar PSD trebuie să spună dacă merge sau nu pe mâna Gabrielei Firea. Cristian Popescu Piedone a răsturnat toate calculele făcute în Coaliţie.

de Redactia Observator

la 12.03.2024, 19:54

Vezi și

Sondajele interne i-au convins pe social-democraţi şi liberali să renunţe la ideea unui candidat comun la Primăria Capitalei. Motivul este simplu: niciun candidat nu ar obţine suficiente voturi de la susţinătorii celuilalt partid. Dacă ar candida Gabriela Firea, ar fi susţinută de doar 10% din electoratul PNL, care ar vota în majoritate cu Nicuşor Dan. Dacă Sebastian Burduja ar fi candidatul comun, ar primi doar 40% din opţiunile alegătorilor PSD, iar restul ar opta pentru Cristian Popescu-Piedone. 

Nici liberalii nu merg în unanimitate pe mâna candidatului PNL, ci îşi împart sufragiile între Sebastian Burduja şi Nicuşor Dan. 

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei: Eu am o intenție de 35-39% în ultimul sondaj, PSD are 30-35% în toate sondajele, orice candidat cu notorietate va fi în primii doi. Asta va fi lupta 

Toate planurile Coaliţiei au fost date peste cap de Cristian Popescu Piedone

Pe acelaşi subiect

Actualul primar din Sectorul 5 a scris azi că este "lupul singuratic" în cursa pentru Primăria Capitalei.

Cristian Popescu Piedone: Eu Piedone sunt lupul protejat de oameni. Candidez indiferent de ce situație, acești neoameni m-au închis nevinovat la ZOO, oamenii m-au judecat, m-au absolvit de orice vină și m-au eliberat în haita lor, în haita mea divină.

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte PNL: Un meteor sau meteorit domnul Popescu care are peste 30 la sută

Reporter: V-a propus PSD să îl susţineţi pe Piedone?

Nicolae Ciucă, presedinte PNL: Nu, nu! 

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei: Nu iau foarte în serios această candidatură, o iau cu rezerve, contracandidatul de stânga va fi cel susţinut de PSD. În ipoteza în care Piedone rămâne în cursa el îşi va împărţi bazinul electoral cu candidatul PSD-ului, Firea sau altcineva

Fara un candidat comun sustinut de PSD, liberalii vor miza pe actualul ministru al Energiei, Sebastian Burduja.

Reporter: Sunteți pregătit să intrați în cursa cu Nicușor Dan?

Sebastian Burduja: V-am spus că îl bat măr!

Reporter: Îl bateți măr pe Nicușor Dan?

Sebastian Burduja: Cu siguranță! 

PSD nu a decis deocamdată candidatul pentru Primăria Generală. Gabriela Firea este susținută de filiala PSD București, dar nu are încă o confirmare clară din partea lui Marcel Ciolacu. Asta chiar dacă, unele voci din partid spun că Firea ar avea cele mai mari șanse în bătălia cu Nicușor Dan.

Liderii PSD si PNL se vor întalni joi, intr-o noua sedinta a Coalitiei, dar surse politice spun ca sansele pentru un candidat comun sunt extrem de reduse. În schimb, ar putea folosi strategia la primăriile de sector. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri politice » PSD şi PNL ar putea avea candidat comun doar la primăriile de sector. Care ar putea fi adversarii lui Nicuşor Dan