Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Chestorul Senatului a fost fugărit și prins de Diana Șoșoacă în Parlament, după ce i-a luat sacul de morgă. "M-a lovit!"

Circ la prima moţiune de cenzură pentru Guvernul Cîţu. A fost o zi cu scandaluri, ţipete şi ameninţări cu plângeri penale. Premierul a trecut cu brio de examenul moţiunii, însă n-a fost nici pe departe sufletul petrecerii. Senatoarea Diana Şoşoacă a reuşit, din nou, să agite spiritele în Parlament. 

de Redactia Observator

la 29.06.2021 , 20:52

Pentru o moţiune sortită eşecului din start. Pentru scandal, nu prea. 

Diana Șoșoacă, senator: Pe mâinile dumneavoastră şi ale întregului guvern stă sânge! Asta înseamnă guvernarea PNL! Aici sunt morţii!

Senatoarea Diana Şoşoacă a adus în plen un sac în care ar fi îngropate persoanele care mor din cauza COVID-19. Chestorul senatului, Sergiu Vlad, a luat sacul de lângă prezidiu. N-a apucat să scape de el, că s-a trezit cu senatoarea fugind în urma lui. 

Vezi și

În spatele uşilor închise, scandalul din Parlament era în toi

Pe acelaşi subiect

Sergiu Vlad, senator USR: Eu nici nu am ridicat mâinile, sacul era acolo. Păi, m-a lovit!

Diana Șoșoacă: Nu le-a plăcut sacul în care morţii de Covid, cei 26.000 din România, au fost îngropaţi. I-am pus mâna pe faţă să îi dau masca jos să se vadă la faţă. 

Pe de altă parte, moţiunea de cenzură a părut mai degrabă prilej de campanie internă pentru premier. Iar Opoziţia s-a folosit de ocazie să critice tot.  

Lucian Romașcanu, liderul senatorilor PSD: Dragi colegi, vă mulţumesc că mulţi dintre voi aţi decis să vă întrerupeţi concediul de maternitate ca să fiţi prezenţi la această lectură. 

S-au numărat şi voturi, şi primăriile câştigate la alegerile locale parţiale. S-au lăudat sau s-au înjurat.

Sorin Grindeanu, deputat PSD: Cu Ludovic Orban în rol de capo di tutti capi, anul trecut, guvernarea liberală a excelat doar în chermeze...

Ludovic Orban, președintele PNL: Nu accept să fiu criticat de cineva care nici măcar nu a apucat să devină vin. Un tulburel care s-a oţetit înainte de a ajunge vin.  

Mesaj de pace de la președintele Klaus Iohannis

În timp ce puterea şi opoziţia se certau, preşedintele Klaus Iohannis a transmis mesaje de pace şi bună înţelegere.

Klaus Iohannis, președintele României: Nu se vor aplica politici de austeritate. Eu cred că acestă moţiune nu va trece.  

Zis şi făcut. Liberalii, USR PLUS şi UDMR au participat la moţiune însă nu au votat. Calculele arată că opoziţiei i-au lipsit 33 voturi pentru a da jos Guvernul. Avea nevoie de 234 însă s-a bazat doar pe 201. În total, PSD, AUR şi minorităţile numără 205 parlamentari. În timp ce coaliţia de guvernare are 243 de deputaţi şi senatori. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri politice » Chestorul Senatului a fost fugărit și prins de Diana Șoșoacă în Parlament, după ce i-a luat sacul de morgă. "M-a lovit!"