Cine e Cristina Tărteață, funcţionara revoltată de concedierile anunţate de Bolojan. Conduce un Lexus: "Noi nu trăim ca nababii aici"
Angajații de la Senat s-au revoltat miercuri față de decizia lui Ilie Bolojan de a organiza concursuri pentru posturile lor. Preşedintele Senatului a fost huiduit de funcţionari.
- Cine e Cristina Tărteață, funcţionara revoltată de concedierile anunţate de Bolojan DETALII la Observator 19:00, la Antena 1
- De ce cred românii că sunt o colonie a puterilor străine, dar vor să rămână în UE şi NATO. Interviu cu Corneliu Bjola, profesor la Oxford
A fost scandal miercuri la Palatul Parlamentului. Preşedintele Senatului llie Bolojan a fost huiduit îndelung de angajați după ce a anunțat reducerea personalului de la 796 la 618 posturi, reducerea flotei de vehicule şi cota de combustibil, dar și prelungirea programului de lucru. La un moment dat, după conferinţa de presă, pe hol, Bolojan a fost certat de o funcţionară revoltată, Cristina Ionela Tărteață, care i-a transmis că "noi nu trăim regeşte aici, nu trăim ca nababii".
Bolojan susţine că multe dintre problemele Senatului sunt cauzate de lipsa de implicare a unor angajați: "Sunt oameni care nici măcar nu vin la muncă, nu sunt prezenți la birou." El a subliniat că reorganizarea este necesară pentru a elimina sinecurile și pentru a reduce numărul de angajați la stat selectați pe criterii politice: "E vorba de sinecuri și de persoane angajate pe criterii politice, nu pe bază de competență."
Cine este Cristina Ionela Tărteață
Potrivit contului de Facebook, Cristina Ionela Tărteață este consilier parlamentar la Comisia de Transport și Infrastructură a Senatului României. Potrivit unei declaraţii de avere din 2019, conduce un Lexus, are două apartamente de 79 de m2 şi 57 de m2 în sectoarele 2 şi 3 din Capitală, ceasuri şi bijuterii de 25.000 de euro.
- Deputat PSD, despre o candidatură a lui Ponta la prezidențiale: Ar fi o aventură personală
- Scandal la Senat. Bolojan, huiduit pe holuri după ce a anunţat că va reduce numărul de angajaţi: "Nu merge cu...
- Kelemen Hunor, despre reorganizarea administrativ-teritorială: E nevoie de un sistem mai eficient. Nu poţi spune...
- PSD, împărţit în două: Antonescu, validat. Ponta, sprijinit din umbră. Nicuşor Dan vrea retragerea lui Lasconi...
- Crin Antonescu îl numeşte pe Călin Georgescu "o fantomă": "E ca un drog ieftin, dar eficient şi distrugător"
A fost numită de Sorin Grindeanu secretar de stat la Ministerul Turismului în 2017, cu un venit anual încasat de 108.000 lei şi membru CA la Romatsa, cu un venit anul încasat de 73.000 de lei. Potrivit CV-ului a studiat la Academia SRI şi Colegiul Naţional de Apărare. A publicat pe reţelele de socializare fotografii cu preşedintele rus Vladimir Putin din 2019 de la Forumul Economic Internaţional de la Sankt Petersburg, la care a participat şi ea.
Dialog Cristina Tărteaţă - Ilie Bolojan:
Cristina Tărteaţă: Vrem să avem expertiză? Vrem să avem specialişti? Cum putem să dăm concursuri corecte?
Ilie Bolojan: Am discutat cu sindicatele...
Cristina Tărteaţă: Nu, nu aţi discutat...
Huiduieli și proteste la Palatul Parlamentului
Președintele Senatului, Ilie Bolojan, a fost întâmpinat cu huiduieli din partea angajaților Senatului după anunțul legat de desființarea a 178 de posturi, ca parte a unui plan de restructurare. Aproape 100 de funcționari și angajați ai Senatului și-au manifestat nemulțumirea, organizând un protest spontan.
Nemulțumirile angajaților și măsurile propuse
Angajații Senatului sunt revoltați de memorandumul adoptat de Biroul Permanent al Senatului, care prevede desființarea posturilor ocupate în special de angajați din grupurile parlamentare, comisii de specialitate și diverse direcții ale instituției.
Ilie Bolojan a susținut că măsura este necesară pentru eliminarea sinecurilor și a angajărilor pe criterii politice. El a propus ca posturile să fie ocupate prin concursuri corecte, menționând că doar cei mai performanți angajați vor rămâne. De asemenea, a avansat ideea ca funcționarii aduși de senatori sau deputați să plece odată cu aceștia.
Angajații Senatului au declarat că vor ataca în instanță memorandumul și că se opun ferm organizării unor noi concursuri. Ei susțin că posturile actuale au fost obținute legal și prin concurs, iar măsurile propuse sunt percepute ca fiind nedrepte.
În timpul conferinței, protestatarii i-au strigat lui Ilie Bolojan: "Aici nu este Primăria Oradea!", referindu-se la perioada în care acesta, ca primar al Oradei, a redus personalul administrației locale cu aproape 50%.
Conflictul riscă să escaladeze, angajații avertizând că, în cazul în care vor avea loc concedieri, ar putea declanșa o grevă generală.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰