Antena Meniu Search
x

Video Cine este Kathleen Ann Kavalec, prima femeie ambasador trimisă de România în Statele Unite

Pentru prima dată în istorie, Statele Unite trimit în România o femeie în funcţia de ambasador. Kathleen Ann Kavalec este diplomat de profesie, iar la audierea din Senatul american a avut numai cuvinte de laudă pentru ţara noastră. Nu este la prima misiune în România. Kavalec a ocupat în trecut postul de ofiţer pentru afaceri culturale la Ambasada SUA din Bucureşti şi vorbeşte limba română. 

de Redactia Observator

la 16.12.2022, 20:09

Vezi și

Originară din California, Kathleen Kavalec are o diplomă în ştiinţe politice şi un masterat în servicii externe. Pentru activitatea sa, a primit numeroase premii şi distincţii din partea Departamentului de Stat şi Preşedinţiei. În 2018, a fost propusă de Donald Trump pentru funcţia de ambasador al Statelor Unite în Albania, dar numirea sa nu a fost aprobată de Senat. 

Kathleen Ann Kavalec, ambasadoarea SUA în România: Am avut plăcerea de a lucra anterior pentru SUA în România, ca ofițer pentru afaceri culturale al Ambasadei SUA la București. În acest rol, am călătorit prin țară pentru a-mi îndeplini îndatoririle diplomatice și a spori legăturile culturale bilaterale. 

Kathleen Ann Kavalec vorbeşte cinci limbi străine

Kathleen Ann Kavalec vorbeşte cinci limbi străine, printre care româna şi rusa, şi în prezent este şef al Misiunii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa în Bosnia şi Herţegovina. În contextul războiului de la graniţele noastre, cel mai mult a contat faptul că este o bună cunoscătoare a zonei: a lucrat atât în la Kiev, cât şi la Mosocova, în funcţia de consilier politic la reprezentanţele diplomatice americane din aceste ţări. În timpul audierilor din Senatul american, Kavalec a lăudat România.

Kathleen Ann Kavalec, ambasadoarea SUA în România: Astăzi, România este un model pentru alte state NATO. 2% din bugetul său este rezervat pentru Apărare şi recent s-a angajat să-și ridice bugetul pentru apărare la 2,5%, o mare parte din el fiind alocată achiziționării de echipamente americane în eforturile sale de modernizare. 

Este căsătorită cu Mark Taplin, şi el fost diplomat american la București, şi au împreună 3 copii. Kathleen Ann Kavalec îşi va începe misiunea la Bucureşti de la anul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri politice » Cine este Kathleen Ann Kavalec, prima femeie ambasador trimisă de România în Statele Unite