Antena Meniu Search
x

Cine i-ar putea înlocui pe Gabriela Firea şi Marius Budăi, după demisiile în cazul azilelor groazei. Şi Turcan ar putea rămâne fără portofoliu

Premierul cere mai multe demisii, în urma ororilor din azilele groazei. Până acum, aproape 100 de centre au fost închise. Anunţul lui Marcel Ciolacu îi vizează pe primari, şefi de consilii judeţene şi din poliţie, chiar şi pe colegii săi, aflaţi acum la guvernare.

de Redactia Observator

la 17.07.2023, 08:34

Vezi și

În doar câteva ore, social democraţii se întâlnesc într-o şedinţă crucială pentru a stabili cine va ocupa funcţiile vacante de miniştri. La Ministerul Familiei, s-ar dori o femeie, spun surse Observator. Natalia Intotero, actualul preşedinte al Comisiei de Învăţământ din Camera Deputaţilor ar fi preferată în rândul social democraţilor pentru această funcţie, însă o altă variantă pentru şefia ministerului este Mirela Elena Adomnicăi, deputată de Suceava.

În ceea ce priveşte Ministerul Muncii, şi aici se doreşte o femeie, spun surse guvernamentale, sunt două variante, mai exact, Simona Bucura Oprescu, preşedintele Comisiei de Administraţie din Camera Deputaţilor, dar şi Vasilica Robu, secretar general al Casei de Pensii. Aceasta din urmă ar fi preferată pentru o funcţia de secretară de Stat în Ministerul Muncii, iar surse politice spun că este o profesionistă.

Între timp însă, tensiunile din Coaliţie cresc, după ce doi miniştri PSD şi-au dat demisia în ultimele zile, iar Marcel Ciolacu cere tuturor celor implicaţi şi ne referim aici la primari, şefi de consilii judeţene, dar şi colegi de la guvernare să facă un pas în spate, în contextul azilelor groazei. 

PSD cere demisia ministrului Culturii, Raluca Turcan, cea care a deţinut portofoliul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale în perioada 2020 - 2021. Aceasta a semnat în urmă cu doi ani avizul de acreditare pentru asociaţia fondată de Ştefan Godei, patronul azilelor groazei din Voluntari.

Lucian Romaşcanu, deputat PSD: Doamna Turcan este în acest moment în Guvern singura persoană care a mai avut competenţe în zona azilelor groazei. Este în aceeaşi poziţie în care a fost şi Marius Budăi. Probabil că un pas în spate ar fi util.

Florentina Lazăr, reporter Observator: Raluca Turcan ar putea rămâne fără portofoliu după ce liderii PSD le-au cerut liberalilor să deconteze și ei politic scandalul azilelor groazei. PNL în schimb dezaprobă acuzațiile aduse fostului min al muncii și spune prin vocea lui Ionuț Stroe ca nu e momentul să facem un ping-pong de demisii. 25:36

Ionuţ Stroe, purtător de cuvânt PNL: Este doar o încercare nereuşită de a distrage atenţia de la subiectul real. N-aş vrea să facem o confuzie între o autorizaţie pentru înfiinţarea unui asemenea azil şi ororile care s-au petrecut acolo, cu tot ce s-a întâmplat ulterior obţinerii acestei autorizaţii.

"Lista neagră" a lui Ciolacu

Premierul Ciolacu spune că aşteaptă ca toţi cei care au legătură cu acest caz să facă un pas în spate. Pe lista neagră sunt primarii Sectorului 1, Clotilde Armand, şi Sectorului 3 Robert Negoiţă, acolo unde au funcţionat mai multe azile cu probleme. Două dintre căminele groazei sunt în Voluntari, acolo unde primar este soţul Gabrielei Firea, Florentin Pandele. Vizaţi sunt şi primarii din Timişoara şi Bacău, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Hubert Thuma.

Lucian Romaşcanu, deputat PSD: Au fost foarte vocali şi colegii nostri şi opoziţia. Acum cred că a venit momentul să se uite în interiorul organizaţiilor şi partidelor proprii şi să ia aceleaşi măsuri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri politice » Cine i-ar putea înlocui pe Gabriela Firea şi Marius Budăi, după demisiile în cazul azilelor groazei. Şi Turcan ar putea rămâne fără portofoliu