Antena Meniu Search
x

Schimbări în Guvernul Ciolacu: Cine ar putea prelua Ministerul Familiei și Ministerul Muncii, după demisia Gabrielei Firea și a lui Marius Budăi

Schimbări în Guvernul Ciolacu, după dezvălurile privind Azilele Groazei. Natalia Intotero, preşedinta Comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor, este favorită pentru a prelua Ministerul Familiei, portofoliu rămas vacant după demisia Gabrielei Firea. La Ministerul Muncii șanse mari are deputata Simona Bucura-Oprescu.

de Redactia Observator

la 16.07.2023, 16:31

Marcel Ciolacu și Gabriela Firea
Schimbări în Guvernul Ciolacu: Cine ar putea prelua Ministerul Familiei și Ministerul Muncii, după demisia Gabrielei Firea și a lui Marius Budăi - HEPTA (arhivă)

Potrivit surselor Observator, premierul Marcel Ciolacu mai așteaptă demisii de la Raluca Turcan, care a semnat cererea de acreditare pentru centre, precum și de la primarii din Sectorul 1, Sectorul 3 și Voluntari.

Gabriela Firea şi Marius Budăi, ambii de la PSD, au demisionat, săptămâna trecută, în contextul scandalului legat de tratamentul inuman la care erau supuşi vârstnicii în unele azile.

Consiliul Politic Naţional al PSD se va reuni luni, de la ora 10.00

Ministrul Muncii, Marius Budăi, şi-a dat joi demisia din funcţie, în urma scandalului legat de neregulile găsite în azilele din judeţul Ilfov. Acesta şi-a depus demisia la Cancelaria premierului. Premierul Marcel Ciolacu a spus în şedinţa de Guvern că ministrul Budăi l-a anunţat despre decizia de a-şi depune demisia, la finalul acestei şedinţe a Executivului. "Din punctul meu de vedere, e un gest de onoare", a spus premierul, el arătând că este reacţia firească a unui decident politic, într-o asemenea criză şi în orice democraţie consolidată a Europei, transmite news.ro.

Pe acelaşi subiect

Gabriela Firea a anunţat, vineri, pe Facebook, că a decis, cu mare regret, dar hotărâtă şi cu fruntea sus, să plece din Guvernul României şi că pleacă pentru moment şi din din funcţia de preşedinte al organizaţiei PSD Bucureşti, din care se suspendă o perioadă limitată.

Gabriela Firea se consideră "complet nevinovată"

Ea a afirmat că este complet nevinovată, dar că pleacă pentru ca premierul să poată lucra în linişte proiectele economice şi sociale bune pentru români. Firea a arătat că scopul nu era doar să plece din Guvern, ci obiectivul demolatorilor săi din multe direcţii este să nu mai intre în cursa pentru Primăria Capitalei.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, după ce Gabriela Firea a demisionat din funcţia de ministru al Familiei, că îi e foarte clar că în calitate de ministru aceasta nu are nicio legătură directă cu "azilele groazei" şi că apreciază gestul său voluntar. Ciolacu aşteaptă ca şi primarii, şefii de CJ, şefi din poliţie, directori de instituţii politice locale care au legătură cu acest caz să facă un pas în spate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri politice » Schimbări în Guvernul Ciolacu: Cine ar putea prelua Ministerul Familiei și Ministerul Muncii, după demisia Gabrielei Firea și a lui Marius Budăi