Antena Meniu Search
x

Video Gabriela Firea a demisionat, după ultimele dezvăluiri în cazul "azilelor groazei"

Gabriela Firea a demisionat din Guvern, după o discuţie cu Marcel Ciolacu. Gestul său vine la zece zile de la perchezițiile de la azilele groazei din Voluntari și Afumați. Au fost mai multe dezvăluiri privind legăturile Gabrielei Firea cu Ștefan Godei, patronul a două dintre căminele de bătrâni. În dosar apare și numele Ligiei Gheorghe, consiliera și prietena Gabrielei Firea. Există voci în PSD care considerau că Firea ar trebui să plece din funcţia de ministru al Familiei, până săptămâna viitoare, au declarat surse politice pentru Observator.

de Redactia Observator

la 14.07.2023, 17:16

Vezi și

Continuă să cadă capete în scandalul căminelor groazei. Ministrul Familiei, Gabriela Firea, şi-a depus mandatul în această după-amiază după o întâlnire la Guvern cu premierul Marcel Ciolacu. Este a doua plecare a unui ministru din Executiv în 24 de ore. 

Gabriela Firea a anunţat, vineri, pe Facebook, că a decis, cu mare regret, dar hotărâtă şi cu fruntea sus, să plece din Guvernul României şi că pleacă pentru moment şi din din funcţia de Preşedinte al Organizaţiei PSD Bucureşti, din care se suspendă o perioadă limitată. Ea spune că este complet nevinovată dar că pleacă pentru ca premierul să poată lucra în linişte proiectele economice şi sociale bune pentru români. Firea mai arată că scopul nu era doar să plece din Guvern, ci obiectivul demolatorilor săi din multe direcţii este să nu mai intre în cursa pentru Primăria Capitalei.

"Bunul Dumnezeu ne este martor ca totul este bine regizat, împotriva Gabrielei şi a mea! CEI VINOVAŢI SĂ PLĂTEASCĂ ! Au reuşit să scape de ea!", a scris primarul Florentin Pandele pe Facebook. Primarul a postat mesajul la scurt timp după ce Gabriela Firea şi-a anunţat demisia.

Marcel Ciolacu apreciază "gestul voluntar" al Gabrielei Firea

Pe acelaşi subiect

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, după demisia Gabrielei Firea, că îi e foarte clar că în calitate de ministru aceasta nu are nicio legătură directă cu azilele groazei şi că apreciază gestul său voluntar. Ciolacu aşteaptă ca şi primarii, şefii de CJ, şefi din poliţie, directori de instituţii politice locale care au legătură cu acest caz să facă un pas în spate.

UPDATE 14:25 Guvernul a confirmat informaţia că Gabriela Firea a demisionat din funcţie şi va pleca din Executiv. 

UPDATE 14:20 Gabriela Firea l-a anunţat pe Marcel Ciolacu, vineri, la Guvern, că va pleca din funcţie după ultimele informaţii care au apărut în dosarul azilelor groazei, potrivit surselor Observator. Decizia a fost luată după ce premierul l-a chemat pe ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse la Guvern, pentru a avea o discuţie.

Între timp, social-democraţii fac măsurători în partid pentru a vedea de mult cât de mult a afectat imaginea PSD scandalul în care este implicată Gabriela Firea, au declarat surse politice pentru Observator.

Surse: mai mulţi membri ai PSD îi cer Gabrielei Firea să demisioneze până săptămâna viitoare

Există voci care spun că Firea ar trebui să demisioneze până săptămâna viitoare. Firea ar fi spus că se pune la dispoziția partidului. Unii lideri PSD consideră că ar trebui să-și dea demisia de onoare, să-și asume politic decizia și să nu se ajungă luni în cadrul Consiliului Politic Naţional la un vot pentru retragerea sprijinului politic.

Ministrul Gabriela Firea a declarat joi că Ştefan Godei, inculpat în dosarul azilelor din Voluntari, nu a fost vreodată şoferul său, nici cât a fost primar al Capitalei, nici în perioada mandatului de senator. Asta după ce presa a dezvăluit că Firea l-a angajat pe Godei și la cabinetul de senator, după ce anterior patronul azilelor groazei fusese șofer și la Primăria București. Godei este acum arestat preventiv în dosarul deschis de DIICOT.

Zeci de persoane au protestat joi seara în Piaţa Victoriei

Câteva zeci de persoane au protestat, joi seara, în Piaţa Victoriei din Capitală. Protestatarii au afişat bannere prin care cereau demisia ministrului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea. Protestul a fost organizat de Comunitatea Declic şi Corupţia Ucide.

Şi Opoziţia a cerut demisia Gabrielei Firea după ce ministrul Muncii, Marius Budăi, a renunţat la funcţie chiar în timp ce procurorii anticorupţie verificau instituţia din subordinea sa, care se ocupă cu plăţile pentru îngrijirea bătrânilor.

Cum a apărut numele Gabrielei Firea în scandalul azilelor groazei

Numele Gabrielei Firea a apărut în scandalul legat de centrele pentru bătrâni din Voluntari, care a scos la iveală condiţiile inumane în care erau ţinuţi beneficiarii. Conform unui document consultat de către G4Media, Ştefan Godei, inculpat în dosarul azilelor din judeţul Ilfov, ar fi fost angajat de Gabriela Firea la cabinetul de senator în perioada ianuarie 2021 - februarie 2023.

Ştefan Godei, liderul şi coordonatorul grupului care a pus la cale afacerea cu azilele de bătrâni, de pe urma cărora a câştigat peste 3,7 milioane de lei, îşi cheltuia o parte din bani pe droguri, prostituate şi lăutari, potrivit procurorilor DIICOT. 

Ministrul Gabriela Firea a declarat joi că Ştefan Godei, inculpat în dosarul azilelor din Voluntari, nu a fost vreodată şoferul său, nici cât a fost primar al Capitalei, nici în perioada mandatului de senator.  Ea a negat constant orice legătură cu centrele denumite "azilele groazei" sau "lagărele din Ilfov".

Sora Gabrielei Firea, şefă la o instituţie care a făcut 7 anchete în centrele investigate acum de DIICOT

Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) a Primăriei Voluntari a derulat nu mai puţin de şapte anchete în căminele anchetate acum de DIICOT în perioada în care sora ministrului Familiei Gabriela Firea, Vica Nela Andrieş (fostă Vrînceanu), a deţinut o funcţie de conducere în instituţie, scrie Centrul de Investigaţii Media (CIM). Publicaţia o contrazice astfel pe Gabriela Firea, care a scris pe Facebook că sora sa "NU A CONDUS VREODATĂ un serviciu social care avea atribuţii în Voluntari sau Ilfov în cazul bătrânilor, a persoanelor cu dizabilităţi". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri politice » Gabriela Firea a demisionat, după ultimele dezvăluiri în cazul "azilelor groazei"