Antena Meniu Search
x

Video Azilele groazei. După demisia Gabrielei Firea, Marcel Ciolacu îi transmite un mesaj voalat lui Florentin Pandele: "Toţi trebuie să facă un pas în spate"

Ziua şi demisia în Guvern după scandalul din azilele groazei! Gabriela Firea şi-a depus mandatul de ministru al Familiei şi s-a suspendat din funcţiile deţinute în PSD. Şi asta după ce s-a descoperit că patronul căminelor din Voluntari unde bătrânii erau torturaţi şi exploataţi, Ştefan Godei, a fost unul dintre colaboratorii săi. Iar consiliera sa apare ca martor în dosarul abuzurilor. Gabriela Firea spune că se încearcă scoaterea ei din cursa pentru Primăria Capitalei. Premierul lasă de înţeles că şi soţul ei, Florentin Pandele, ar trebui să facă un pas în spate. 

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 14.07.2023, 19:08

Vezi și

La exact 10 zile de când imaginile cu bătrânii scoşi pe tărgi din azile şocau o ţară întreagă, ministrul Familiei, Gabriela Firea, a urmat exemplul colegului de partid Marius Budăi şi şi-a dat demisia. "Am decis, cu mare regret, dar hotărâtă și cu fruntea sus, să plec din Guvernul României", a transmis Gabriela Firea pe Facebook. 

"Gabriela Firea a ajuns puțin după ora 13 aici la Palatul Victoria pentru o discuție cu premierul Marcel Ciolacu. După o întâlnire care a durat mai puțin de o oră, aceasta și-a anunțat demisia. Decizia vine în contextul în care mai mulți lideri PSD au considerat ca Gabriela Firea a afectat imaginea partidului și i-au cerut sa facă un pas în spate", a relatat Florentina Lazăr, reporter Observator. 

Firea arată cu degetul spre cei care au împins-o să demisioneze

Într-o postare pe Facebook, Gabriela Firea anunţă că se suspendă şi din funcţia de președinte al Organizației PSD București şi din Biroul Permanent Naţional. Şi arată cu degetul spre cei care au împins-o la această decizie. 

Pe acelaşi subiect

"Obiectivul demolatorilor mei din multe direcții este să nu mai intru în cursa pentru Primăria Capitalei!", a mai scris Gabriela Firea pe Facebook. Premierul spune că gestul a fost voluntar. "A fost o presiune uriașă în ultimele zile la adresa domniei sale, din cauza unor colaboratori ai doamnei ministru pentru care s-a probat deja implicarea", a declarat Marcel Ciolacu, premierul României. 

Mai exact este vorba despre Ştefan Godei, patronul azilului din Voluntari unde procurorii au descoperit că bătrânii erau înfometaţi, torturaţi şi exploataţi. A fost pe rând angajat ca şofer la Primăria Capitalei dar şi la cabinetul senatorial. Anterior, a trecut pe la clubul de fotbal FC Voluntari, pe la RATB și pe la Compania Municipală de Consolidări București. Potrivit fotografiilor de pe reţelele sociale, el apare în mai multe poze cu Gabriela Firea la o reuniunea a Tineretului Social Democrat Voluntari, dar şi la botezul unuia dintre fiii săi. 

Ligia Gheorghe, martor în dosarul azilelor groazei

În acelaşi dosar al abuzurilor din azile apare, ca martor, şi numele consilierei sale, Ligia Gheorghe. Aceasta a fost cofondatoare a ONG-ului care admninistra căminul de bătrâni, alături de fraţii Godei.

"Pe unde a venit Ligia cu mine, la diferite job-uri, în ultimii ani, a venit și acel bărbat acuzat, să o ajute pe ea, și pe alți colegi. Ca șofer, ca om bun la toate. L-a sprijinit la început să-și facă o asociație, dar NU a activat în acele centre. Nu a știut că sunt nereguli!", a precizat Gabriela Firea pe Facebook.

După demisia Gabrielei Firea, premierul Ciolacu spune că aşteaptă ca primarii, șefii de Consilii Județene, directorii de instituții publice locale sau șefii din poliție care au legătură cu acest caz să facă un pas în spate. Două dintre azilele groazei sunt în Voluntari, acolo unde primar este soţul Gabrielei Firea, Florentin Pandele

Portofoliul ministerului Familiei va trece provizoriu în grija lui Bogdan Ivan, care este şi ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Azilele groazei. După demisia Gabrielei Firea, Marcel Ciolacu îi transmite un mesaj voalat lui Florentin Pandele: "Toţi trebuie să facă un pas în spate"