Antena Meniu Search
x
LIVE

Ciolacu: Mi-aş dori ca România să se unească cu R. Moldova. Nu poţi lăsa o ţară pradă iar Rusiei

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi seară, că şi-ar dori ca România să se unească cu Republica Moldova. Aceasta este calea "mai scurtă" pentru ca Republica Moldova să intre în Uniunea Europeană şi să nu cadă pradă Rusiei, susţine Ciolacu. 

De Redactia Observator la 02.12.2022, 10:38
Ciolacu: Mi-aş dori ca România să se unească cu R. Moldova. Nu poţi lăsa o ţară pradă iar Rusiei
Marcel Ciolacu - Inquam Photos / Ilona Andrei

"Cel mai vulnerabil stat la conflictul total nejustificat de pe teritoriul Ucrainei este Republica Moldova. Trebuie să ne hotărâm... Lăsăm Republica Moldova să se întoarcă sub influenţa sovietică, mai devreme sau mai târziu? (...) Intrarea în Uniunea Europeană a Republicii Moldova va dura 10 ani de zile cel puţin... Sau ai varianta mai scurtă în care România se uneşte cu Republica Moldova şi Republica Moldova cu România", a spus Ciolacu la RTV, potrivit Agerpres.

În context, liderul social-democraţilor a spus că îşi doreşte varianta mai scurtă. "Eu mi-aş dori categoric varianta mai scurtă, ca România să se unească cu Republica Moldova. (...) Nu poţi să laşi o ţară pradă din nou Rusiei (...). Destinul românilor din Republica Moldova trebuie să fie acelaşi ca şi al românilor din România- UE şi NATO. Am înţeles că în acest moment foarte mulţi români doresc unirea cu Republica Moldova. (...) Categoric trebuie referendum în ambele state. Adică trebuie un parcurs normal, nu se mai fac uniri cu arma în mână", a mai spus Marcel Ciolacu. 

 Maia Sandu: Mulţumim României că ne rămâne aproape

Maia Sandu, a transmis joi, cu prilejul Zilei Naţionale a României, un mesaj de felicitare adresat tuturor românilor, în care a mulţumit României pentru sprijin. 

Pe acelaşi subiect

"De 1 Decembrie, este o bucurie să sărbătorim împreună România. Să simţim recunoştinţă faţă de lucrurile bune făcute de români acasă şi pretutindeni în lume, şi să împărtăşim de ce iubim România", a declarat şefa statului în mesajul adresat la recepţia organizată marţi, 29 noiembrie, de Ambasada României la Chişinău.

Maia Sandu a apreciat că România este iubită în Republica Moldova pentru multe lucruri, dar mai ales pentru umărul pe care ne putem baza atunci când ne este greu şi pentru ajutorul imens şi necondiţionat oferit cetăţenilor noştri. "România este iubită pentru limba română, în care am crescut ca într-o casă părintească, şi pentru istoria comună - o istorie a curajului şi a luptei pentru libertate", a mai spus preşedintele.

Şefa statului a mulţumit României şi pentru susţinerea puternică acordată Republicii Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană. "Moldova priveşte către România cu recunoştinţă şi speranţă. Avem încrederea că mergem pe calea cea bună şi că vom reuşi să aducem Europa acasă la noi, inclusiv cu ajutorul României. Şi pe o parte, şi pe cealaltă a Prutului, oamenii îşi doresc să trăiască în pace şi libertate, într-o casă europeană comună prosperă. Mulţumim României că ne rămâne aproape", a mai spus preşedintele Maia Sandu în mesajul său.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Ciolacu: Mi-aş dori ca România să se unească cu R. Moldova. Nu poţi lăsa o ţară pradă iar Rusiei