Antena Meniu Search
x

Circ și violență nemaiîntâlnită în Parlament, din cauza bugetului pe 2024. Simion către Șoșoacă: "Te agresez sexual" / Doi deputați, la un pas de bătaie: "Bă, mirosiţi a pălincă"

Scandal şi circ în Parlament. USR şi AUR au protestat, aseară, înaintea plenului în care se dezbătea bugetul pe anul 2024. Au fost momente de o violenţă extremă, nemaîntâlnită în Parlamentul României. Premierul Marcel Ciolacu a fost bruiat în timpul discursului său de urlete şi huiduieli. Parlamentarii au adus la şedinţă mai multe cutii, roşii şi galbene, drept "cadouri" pe care erau scrise mesaje precum, "Taxe noi" şi "Buget record pentru speciali".     

de Redactia Observator

la 20.12.2023, 08:24

Vezi și

Premierul Ciolacu a fost întâmpinat cu daruri încă de la intrare. Şedinţa a fost întârziată de schimbul de replici acide dintre George Simion şi Diana Şoşoacă, pe care a acuzat-o că face scandal la cererea PSD. Preşedintele AUR i-a lovit telefonul cu care îl filma, iar Şoşoacă l-a acuzat de violenţă.

Diana Șoșoacă: Nu ţi-e ruşine, băi, huo! L-aţi văzut pe domnul Simion cum m-a lovit? Nicio problemă, încă un dosar penal. 

George Simion: Te agresez sexual scroafo.

George Simion: V-aţi bătut joc. Cerem majorarea cu 40% a salariilor profesorilor aşa cum aţi promis dumneavoastră. Nu acceptăm să ne mituiţi în vreun fel. De asta, probabil, aţi pus-o pe Şoşoacă să facă tot scenariul ăsta. Mulţumesc! 

Pe acelaşi subiect

Diana Șoșoacă: Nu ştia nimeni de tine în 2020 şi mă întreba lumea cine eşti: nimeni. Unul care n-a muncit nimic în viaţa lui, unul care s-a suit cu bocancii pe munca altora. 

Marcel Ciolacu a fost primit cu aplauze, la pupitru, de către PSD-işti, dar şi cu huiduieli. Aşa și-a susținut discursul de prezentare a bugetului pe 2024 cu cifre și promisiuni mari pentru ţara noastră.

Marcel Ciolacu: Bugetul pentru anul 2024 este un buget al dezvoltării şi al echităţii, un buget bazat pe investiţii şi dreptate socială, un buget în care creşterea economică se regăseşte în creşterea nivelului de trai al populaţiei. 

Ciolacu susține că în 2024 nu vor fi majorate taxele

Printre atacurile strecurate la adresa USR, premierul insistat pe ideea că 2024 va fi un an fără majorări de taxe.

Marcel Ciolacu: Profit de acest moment pentru a mă adresa în primul rând românilor care aşteaptă răspunsuri despre cum va arăta viaţa lor în aceste timpuri grele. Nu vor creşte taxele în anul 2024. V-aţi adus acum aminte de pensionarii şi salariaţii. Deşi, când aţi fost la guvernare aţi dat 0 lei la pensii şi un miliard de euro la vaccinuri. 

O pisică neagră, care se plimba nestingherită pe holuri, în timpul dezbaterilor despre buget, parcă a prevestit atmosfera tensionată a întâlnirii. Dincolo de uşă, Ludovic Orban acuză proiectul privind combaterea evaziunii, care ar călca în picioare regulamentul.

Ludovic Orban, deputat Forţa Dreptei: Pentru că vă este mai frică de Ciolacu şi Ciucă ca neam de slugi ce sunteţi, politruci care nu aţi făcut altceva decât să vă pupaţi în. şefii să votaţi toate procedurile lipsite de sens. Vom ataca la CCR acest proiect de lege care nu luptă impotriva evaziunii fiscale.

Un alt scandal s-a iscat şi între deputaţii Dan Tanasă de la AUR și Daniel Ghiță de la PSD, care apoape s-au luat la bătaie cu reprezentanţii UDMR. "Bă, mirosiţi a pălincă. Transilvania este a noastră".

“Cea mai ruşinoasă zi din istoria Parlamentului”

Preşedintele interimar al Camarei Deputaţilor, Alfred Simonis, este dezamăgit de protestul din Parlament, în care zeci de parlamentari s-au purtat ca huliganii.

Alfred Simonis: Astăzi cred că este cea mai ruşinoasă zi din istoria acestui parlament de 34 de ani de democraţie. 

Liderul PSD susţine că regulamentul Camerei Deputatilor ar putea fi înăsprit, prin prezenţa unor jandarmi în sală pentru a scoate deputaţii cu un comportament agresiv, iar o altă soluţie ar putea fi angajarea unei firme private de pază, care să păzească şedintele de Plen. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri politice » Circ și violență nemaiîntâlnită în Parlament, din cauza bugetului pe 2024. Simion către Șoșoacă: "Te agresez sexual" / Doi deputați, la un pas de bătaie: "Bă, mirosiţi a pălincă"