Antena Meniu Search
x

Ministrul Cîțu: "Mâine aș da drumul restaurantelor, dar aici este vorba şi de sănătate "

Ministrul Finanţelor, Florin Cîțu, a precizat că, din punctul său de vedere, ar fi de acord cu redeschiderea imediată a restaurantelor, din punct de vedere economic, însă decizia este mai complexă.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 25.08.2020, 23:00

Redeschiderea restaurantelor, cinematografelor și teatrelor
Ministrul spune că ar deschide restaurantele și mâine, dar nu e atât de simplu - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta
  • Ministrul Cîțu este de acord cu deschiderea cât mai rapidă a restaurantelor
  • El recomandă purtarea măștilor în cinematografe

"Este clar că este un sector afectat şi, dacă mă întrebaţi pe mine, din punct de vedere economic, şi aici vorbesc doar din punct de vedere economic, mâine aş da drumul restaurantelor, dar nu este doar economic, aici este vorba şi de sănătate şi de aceea întotdeauna această decizie trebuie luată împreună. Este foarte important, din punct de vedere economic, avem nevoie de acest sector să fie sănătos şi puternic şi pe picioarele lui. Domnul premier a anunţat că s-ar putea să se deschidă de la 1 septembrie, susţin întru totul deschiderea", a declarat Cîțu.

În privința redeschiderii cinematografelor și a teatrelor, Cîţu a precizat că este posibil, dacă se respectă anumite condiții.

"Nu mi se pare costul foarte mare dacă vrem să ne bucurăm de un film, să mergem la cinematograf de a avea o mască şi de a sta la distanţă de vecin. La fel şi la restaurant, nu mi se pare costul foarte mare de a avea distanţare între mese. E un cost mic pentru nişte beneficii enorme pentru societate", a declarat ministrul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Ministrul Cîțu: "Mâine aș da drumul restaurantelor, dar aici este vorba şi de sănătate "