Antena Meniu Search
x

Claudiu Năsui anunță reduceri masive de personal la Ministerul Economiei: ”Nu este nevoie de atâția șefi și directori”

Claudiu Năsui anunță reduceri de personal la Ministerul Economiei. Vor fi desființate aproape 40% din funcțiile de conducere și 30% dintre cele de execuție, adică peste două sute de posturi.

de Redactia Observator

la 14.07.2021, 11:13

Claudiu Năsui anunță reduceri masive de personal la Ministerul Economiei: ”Nu este nevoie de atâția șefi și directori”
Claudiu Năsui - Hepta

Claudiu Năsui susține că vrea să renunțe la ministerele inutile create doar pentru a oferi sinecuri politice.

”Ministerul Economiei va fi reformat, într-unul dintre cele mai importante eforturi de tăieri de posturi din rândul instituțiilor statului din ultimii zeci de ani. Reducem 39% din funcțiile de conducere și 30% din cele de execuție, printr-un plan pe care l-am pus la punct săptămânile acestea.

Actualul minister al economiei este rezultatul multiplelor despărțiri și comasări de ministere. Ministere inutile create numai pentru a oferi sinecuri în negocieri politice. De aceea, ministerul economiei a ajuns să aibă foarte multe structuri și, mai ales, foarte mulți șefi.

Statul român e masiv supra-dimensionat. Mai grav, în ultimii ani numărul de bugetari și de instituții noi în România a tot crescut. De ce? Pentru că fiecare politician a vrut să-și crească puterea, posturile și bugetul la dispoziție pe spatele contribuabilului.

Pe acelaşi subiect

De aceea cheltuielile statului au tot crescut. De aceea am ajuns să avem mii de structuri, instituții și agenții inutile. Le cunoaștem bine pe câteva dintre ele: institute ale levantului, academii de cercetare, agenții fără număr și pentru orice motiv, etc. Sunt efectiv sute de astfel de structuri înființate doar pentru a da posturi de conducere unor personaje conectate politic și pentru a salariza activ de partid. Toate acestea din banii noștri.

A venit vremea să reformăm acest stat. Nu este nevoie de atâția șefi și directori în Ministerul Economiei. Avem nevoie de un stat mic și concentrat pe ce trebuie să facă. Unul care să genereze cheltuieli mai mici pentru contribuabili și birocrație mai puțină. Prin această reorganizare reducem funcțiile redundante și departamentele care nu și-au arătat niciodată utilitatea.

România va fi puternică în momentul în care politicienii realizează că banii contribuabililor sunt sacri. Nu avem voie să-i risipim. Mai ales când statul ne ia jumătate din salariu, iar asta fără să punem la socoteală TVA și accize. Dacă vrem să reducem povara fiscală, mai ales pe muncă, trebuie să reformăm statul și să îi reducem cheltuielile.”  este mesajul transmis pe Facebook de ministrul Economiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Claudiu Năsui anunță reduceri masive de personal la Ministerul Economiei: ”Nu este nevoie de atâția șefi și directori”