Antena Meniu Search
x

Un comisar european îndeamnă România să adopte certificatul verde: Este important să fie votat. Asigură supravieţuirea în pandemie

Comisarul european pentru Piaţa Internă, Thierry Breton, a declarat, joi, că votul pentru utilizarea certificatului vede COVID este important, deoarece acesta, alături de vaccin, asigură "supravieţuirea" în pandemie.

de Redactia Observator

la 18.11.2021, 14:40

Comisarul european Thierry Breton îndeamnă România să adopte certificatul verde COVID: Este important să fie votat
Thierry Breton - Observator

"Este important să fie votat certificatul verde. Da, este important ca acesta să fie utilizat, pentru că ştim că, împreună cu vaccinarea şi certificatul verde, avem cheia pentru a ne asigura supravieţuirea şi, de asemenea, să fim parte pentru ceea ce este important pentru noi toţi - comunitatea europeană", a afirmat Breton, aflat în vizită la Bucureşti, potriviit Agerpres.

"Dacă nu se reuşeşte să învingem acest nou val al pandemiei care vine în calea noastră, s-ar putea să ajungem din nou la măsuri de carantinare generală şi ştim că există şi un preţ - un preţ economic, un preţ social de plătit şi preţul acesta e mult prea ridicat", a punctat comisarul european, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă.

Vaccinarea anti-COVID şi certificatul verde, instrumentele de luptă contra pandemiei de COVID

El a subliniat că nu există nicio altă cale în afara celor două instrumente avute la îndemână - vaccinarea anti-COVID şi certificatul verde. "Ştim că aceste două instrumente funcţionează. Acum este momentul să acţionăm. Trebuie să fim uniţi să câştigăm împreună această luptă", a transmis comisarul european.

Pe acelaşi subiect

Breton a făcut apel la solidaritatea europeană. "Noi suntem cu toţii europeni, împărtăşim aceleaşi valori. Desigur că avem tradiţii diferite, istorii diferite, origini diferite, dar suntem cu toţii fiinţe umane şi trebuie să luptăm împotriva pandemiei. (...) Deja avem peste două miliarde de persoane care au fost vaccinate cu succes pe întreaga planetă şi nu au existat probleme", a completat el.

"Acum este momentul să fim uniţi, pentru că este un război pe care noi îl vom câştiga împreună. (...) La urma urmei, cu toţii împărtăşim aceleaşi valori, noi, ca europeni, împărtăşim aceleaşi valori. Deci, este momentul să fim uniţi şi să reacţionăm acum. Nu mai putem aştepta încă o lună, pentru că virusul nu aşteaptă", a subliniat Thierry Breton. În cursul dimineţii, el s-a întâlnit cu miniştrii interimari ai Apărării şi Sănătăţii. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Un comisar european îndeamnă România să adopte certificatul verde: Este important să fie votat. Asigură supravieţuirea în pandemie