Antena Meniu Search
x

Comisia de la Veneţia, opinie finală pe legile Justiţiei şi Codurile Penale, după discuţiile cu oficialii români

Scandalul pe legile justiţiei şi pe codurile penale e departe de a se încheia.Luni, 22 octombrie, Comisia de la Veneţia va publica recomandarea finală după discuţiile de vineri, în urma cărora comisia a transmis un comunicat în care critică modificările codului penal şi codului de procedură penală.

Scandalul pe legile justiţiei şi pe codurile penale e departe de a se incheia.

Luni, 22 octombrie, Comisia de la Veneţia va publica recomandarea finală după discuţiile de vineri, în urma cărora comisia a transmis un comunicat în care critică modificările codului penal şi codului de procedură penală.

De asemenea, ministrul Justiţiei va transmite tot mâine în mod oficial către comisie textul Ordonanţei de Urgenţă prin care se amana prevederea privind pensionarea magistratilor dupa 20 de ani vechime şi creşte perioada de vechime necesară de la 8 la 10 pentru accederea procurorilor in structurile Parchetului General, DNA şi DIICOT.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut demisia lui Tudorel Toader şi surse politice susţin că preşedintele va convoca partidele la consultări imediat după publicarea raportului Comisiei de la Venetia.

Consultările ar urma să aibă în vedere opinia specialiştilor pe modificările aduse legislaţiei penale. Este posibil însă ca preşedintele să aştepte şi decizia CCR pe Codul Penal, precum şi publicarea motivării judecătorilor CCR pe codul de procedura penala.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Comisia de la Veneţia, opinie finală pe legile Justiţiei şi Codurile Penale, după discuţiile cu oficialii români