Antena Meniu Search
x

Cozi uriașe la vot în diaspora. Românii au așteptat cu orele ca să voteze

În străinătate, cozile au fost mai mari ca niciodată. Românii au călătorit sute de kilometri şi au stat chiar şi cinci ore la uşile secţiilor de votare. În Germania, un român a fost adus pe targă la vot în uralele mulţimii.

de Redactia Observator

la 27.05.2019, 00:20

Vezi și

În străinătate, cozile au fost mai mari ca niciodată. Românii au călătorit sute de kilometri şi au stat chiar şi cinci ore la uşile secţiilor de votare. În Germania, un român a fost adus pe targă la vot în uralele mulţimii.  În Roma, Londra sau Bruxelles mii de oameni aşteaptă şi acum la rând şi se tem că nu mai apucă să voteze.

Ferm hotărâţi să voteze, românii din diaspora s-au mobilizat într-un mod fără precedent. În Londra, Paris, Roma, Bruxelles, ori Stuttgart, oamenii s-au aşezat la rând înainte chiar de deschiderea secţiilor. 

În Roma, coada din faţa secţiei de la Academia di Romania a depăşit un kilometru. Şirul de oameni şerpuia pe treptele clădirii, pe lângă ziduri şi în tot parcul din faţa clădirii. Oamenii nu au renunţat chiar dacă din când în când a început să plouă. 

Şi la Munchen coloana de alegători s-a întins pe kilometri.  Tot în Germania, un român a fost dus pe targă la secţia de votare şi a fost primit cu aplauze şi urale de conaţionali. La o alt secţie, oamenii au cântat împreună Deşteaptă-te române.

În Londra, timpul de aşteptare a fost de cinci ore. Au fost probleme şi la secţiile de votare din Spania, ţara unde trăiesc peste 1 milion de români. În Castellon, oraş în care ai noştri reprezintă peste 30 la sută din populaţie, a fost deschisă o singură secţie de votare. La fel şi în capitala Belgiei. Andreea şi prietena ei au stat câteva ore în faţa Ambasadei României.

Explicaţia autorităţilor de la Bucureşti:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Din Republica Moldova până în Danemarca, Irlanda, Cipru, românii au bătut sute de kilometri să voteze.

Oamenii  au cerut autorităţilor prelungirea programului după ora 21.

În străinătate, au deschise 441 de sectii de votare, cu 251 mai multe decât la alegerile anterioare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri politice » Cozi uriașe la vot în diaspora. Românii au așteptat cu orele ca să voteze