Antena Meniu Search
x

Video Criza din Coaliție a luat sfârșit. Cum s-a ajuns la semnarea ”pactului de neagresiune” între PNL, USR-PLUS și UDMR

Prima criză a Coaliţiei de guvernare a fost furtună într-un pahar cu apă. Nici USR PLUS nu iese de la guvernare, nici Florin Cîţu nu pleacă din fruntea Guvernului. Singurul pierzător: fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu care a şi plecat în vacanţă. În schimb, liderii Coaliţiei au făcut pace şi au ieşit fluturând un nou pact de neagresiune.

Francesca Simionescu
de Francesca Simionescu

la 21.04.2021, 20:29

Vezi și

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

La capătul celor 7 zile de criză, în Coaliţie a răsunat imnul victoriei. Premierul a învins.

Ora 22.00. A doua rundă de negocieri între partenerii de guvernare s-a încheiat după şase ore de discuţii. E pace în Coaliţie, iar Florin Cîţu nu mai are răbdare să dea explicaţii.

Florin Cîțu, postare surprinzătoare pe Instagram în plină criză guvernamentală

Pe acelaşi subiect

Momentul, totuşi, trebuia marcat. Aşa că postează pe Instagram o fotografie-simbol: poza e de la Dăbuleni, unde a fost cu preşedintele Klaus Iohannis la plantat copaci. Îmbrăcat în negru, cu fulgii de zăpadă căzând în jurul lui, Cîţu pune şi o melodie cu mesaj.

Criza din Coaliţie a avut un deznodământ previzibil şi dezamăgitor.

Marcel Ciolacu: ”A fost o criză de pubertate politică”.

Imediat după demiterea lui Vlad Voiculescu, USR PLUS a plusat şi a pierdut.

Dan Barna: ”Este o decizie unilaterală și imatură politic. Cerem o întâlnire de urgenţă pentru a discuta retragerea încrederii premierului Cîţu”.

Coaliția a ajuns un acord după două zile de negocieri

Avântul s-a domolit după doar două zile de negocieri. Coaliţia rămâne cu onoarea nereperată.

Dan Barna, preşedintele USR: ”Acest guvern are şi resursele şi energia şi competenţa necesară să ducă România mai departe”.

Ludovic Orban, preşedintele PNL: ”Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înţelege şi-au făcut iluzii”.

Ca să fie pace, liderii Coaliţiei, nu şi Florin Cîţu, au semnat un act adiţional.

Prevederile ”pactului de neagresiune” între PNL, USR-PLUS și UDMR 

Pactul de neagresiune prevede că premierul nu mai face ce a făcut. Adică, nu mai poate revoca un ministru fără să anunţe partidul din care acesta face parte şi fără o dezbatere în Coaliţie.

Klaus Iohannis, președintele României: ”Au negociat o formă de negociere politică care nu taie din atribuțiile nimănui”.

De asemenea, premierul şi miniştrii nu mai au voie să se atace public. Ca un semn de bună-credinţă, ministrul Transporturilor i-a cerut scuze premierului după ce l-a numit ”zombie politic”.

Liderii Coaliţiei s-au mai înţeles şi că transparenţa şi vaccinarea trebuie să fie prioritare. Iar buna înţelegere va fi consfinţită prin şedinţe săptămânale, prin rotaţie: fie în biroul lui Ludovic Orban, fie în biroul Ancăi Dragu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri politice » Criza din Coaliție a luat sfârșit. Cum s-a ajuns la semnarea ”pactului de neagresiune” între PNL, USR-PLUS și UDMR