Video

Ioana Mihăilă, primele declaraţii ca ministru al Sănătăţii: Nu voi şterge cu buretele aspiraţiile comune pe care le-am avut cu Vlad Voiculescu

De Cornel Preda.
Publicat: 21.04.2021, 19:39.
Actualizat: 21.04.2021, 20:06

Ioana Mihăilă este noul ministru al Sănătăţii. Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul de numire în funcția de membru al Guvernului a Ioanei Mihăilă, iar noul ministru a depus jurământul de învestitură la Palatul Cotroceni şi a susţinut o conferinţă de presă în care şi-a anunţat planurile.

Ioana Mihăilă, primele declaraţii ca ministru al Sănătăţii

Ioana Mihăilă a depus jurământul, după învestirea ca ministru al Sănătății

Presidency.ro

USR PLUS a propus-o pe Ioana Mihăilă, anterior secretar de stat în Ministerul Sănătății, pentru a prelua conducerea Ministerului Sănătăţii după demiterea lui Vlad Voiculescu. Întrebată dacă acesta va face parte din echipa ei, noul ministru a spus că nu poate şterge cu buretele aspiraţiile comune pe care le-a avut cu Vlad Voiculescu şi că echipa este în formare.

Cele mai importante declaraţii ale Ioanei Mihăilă:

Va face Vlad Voiculescu parte din echipa noului ministru?

Ce măsuri ia ministrul pentru a preveni tragediile din spitale

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a mai declarat că mandatul său se va concentra, pe lângă gestionarea pandemiei, pe trei priorităţi: atragerea şi utilizarea de fonduri europene pentru reforme şi investiţii în sănătate, creşterea accesului la servicii medicale de bază şi reforma managementului spitalelor şi a serviciilor de sănătate.

"Mandatul meu se va concentra, pe lângă gestionarea pandemiei, pe următoarele trei priorităţi: în primul rând, atragerea şi utilizarea de fonduri europene pentru reforme şi investiţii în sănătate. În cadrul PNRR am propus investiţii de 2,6 miliarde de euro în infrastructura spitalicească. Aceste investiţii, implementate corect, pot să facă pentru oameni diferenţa între viaţă şi moarte, între a primi un tratament adecvat în ţară şi a trebui să meargă în străinătate, diferenţa între demnitate şi disperare. În al doilea rând, creşterea accesului la servicii medicale de bază (...) În al treilea rând, reforma managementului spitalelor şi a serviciilor de sănătate", a afirmat Mihăilă.

Cine este Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății

Ioana Mihăilă s-a născut în 1980 şi este de profesie medic primar endocrinolog şi un cunoscut antreprenor în domeniul medical din judeţul Bihor, unde a pornit de la zero un mic cabinet medical care s-a transformat în câţiva ani într-o clinică de specialitate cu zeci de angajaţi, implicaţi în tratarea pacienţilor din judeţ, furnizând servicii medicale de o calitate evaluată la superlativ de instituţiile de specialitate.

Absolventă a Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, Ioana Mihăilă s-a clasat între primii 100 de candidaţi pe ţară la examenul naţional de rezidenţiat, profesând ca medic endocrinolog în Cluj şi în Oradea, iar în 2016 a promovat cu nota 10 examenul pentru obţinerea gradului de medic primar. A coordonat caravane medicale prin care au fost oferite servicii medicale gratuite în satele din judeţul Bihor.

Ioana Mihăilă a fost numită în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii la începutul anului 2021. În această calitate, a coordonat activităţile de gestionare a investiţiilor în sistemul medical românesc din fonduri externe şi elaborarea componentei de sănătate din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, cea mai importantă oportunitate de investiţie în infrastructură de sănătate a României. Ioana Mihăilă este căsătorită şi are doi copii.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.