Antena Meniu Search
x

Scandal uriaş pe banii românilor. Şedinţa CSAT, suspendată pentru prima dată în istorie

Scandal uriaş pe banii românilor, după ce, pentru prima dată în istorie, şedinţa CSAT pe rectificarea bugetară a fost suspendată.

Vezi și

Scandal uriaş pe banii românilor, după ce, pentru prima dată în istorie, şedinţa CSAT pe rectificarea bugetară a fost suspendată. România riscă să rămână fără bani de salarii, iar bolnavii din spitale, fără tratamente, avertizează Guvernul.

În replică, Klaus Iohannis spune că securitatea naţională e pusă în pericol de calculele Executivului. În Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, deciziile se iau în unanimitate. Iar astăzi disputele pe banii tăiaţi de la Servicii au dus la blocaj. Şeful statului care este şi şeful CSAT cere un alt plan pentru rectificarea bugetară.

Eugen Teodorescu, ministrul Finanaţelor Publice: "În ceea ce priveste salariile, luna septembrie, in cazul amanarii rectificarii, practic, ramane neacoperita pentru o serie de entitati la nivel public."

Este scenariul şocant de pe masa Guvernului. Proiectul de rectificare bugetară nu a trecut de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. 

Bugetele instituţiilor de securitate şi apărare au nevoie de avizul CSAT. În lipsa lui, şi bugetele ministerelor sunt blocate. 

Eugen Teodorescu, ministrul Finanaţelor Publice: "Imposibilitatea trimiterii la tratamente din strainatate a pacientilor. Guvernul are obligaţia de a cere si nu de a astepta un aviz al CSAT, asta prevede legea."

Şeful CSAT îl contrazice pe ministrul Finanţelor. 

Klaus Iohannis: "Este o obligaţie acest aviz al CSAT, atunci când se discuta bugetele institutiilor din domeniul securitatii naționale."

După două săptămâni de atacuri reciproce, în zadar au stat astăzi Klaus Iohannis şi membrii cabinetului Dăncilă 40 de minute la aceeaşi masă.

Klaus Iohannis: "Guvernul sa revina cu un nou proiect de rectificare, sa renunte la aceste taieri in zona institiţiilor de securitate nationala, care nu pot fi explicate decat eventual printr-o sintagma - sicana politica."

Însăşi securitatea naţională este pusă în pericol, susţine Klaus Iohannis. Şi directorii serviciilor secrete au susţinut că nu-şi pot atinge obiectivele cu banii primiţi de la Guvern. În replică, şeful Finanţelor îl acuză pe preşedinte că a suspendat şedinţa fărp niciun temei legal.

A fost fierbere astăzi la Palatul Victoria. Miniştrii au venit, de urgenta, la guvern, la discutii cu Dancila. Cel care a lansat contraofensiva a fost Teodorovici, care a cerut desecretizarea sedintei CSAT. 

Urmează şedinţe decisive, la Palatul Victoria. În urmă cu scurt timp, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a ajuns la Guvern, pentru o discuţie cu Viorica Dăncilă. Liderul social democrat a dicutat şi cu şeful ALDE, pentru a găsi ieşirea din impasul financiar fără precedent. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Scandal uriaş pe banii românilor. Şedinţa CSAT, suspendată pentru prima dată în istorie