Antena Meniu Search
x

CSM solicită Guvernului să abroge ordonanţa pe Legile Justiţiei

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis să transmită Guvernului solicitarea privind abrogarea OUG 7/ 2019.

de Redactia Observator

la 25.02.2019, 15:43

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis să transmită Guvernului solicitarea privind abrogarea OUG 7/ 2019.

”Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât transmiterea unei solicitări către Guvernul României în vederea abrogării Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.7/2019, cu excepţia dispoziţiilor care au fost adoptate ca urmare a sesizării Consiliului Superior al Magistraturii. (majoritate: 12 voturi DA, 3 voturi NU, 1 vot NUL)”, a transmis, luni, CSM. 

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că nu se va renunţa la OUG 7 care a schimbat legile justiţiei, deşi unele lucruri care au creat nemulţumire, dacă sunt bine argumentate, ar putea fi modificate.

Premierul Viorica Dăncilă a invitat reprezentanţii asociaţiilor de magistraţi şi ai CSM, la Palatul Victoria, la discuţii privind legile justiţiei.

Asociaţia “Forumul Judecătorilor din România”, Asociaţia ”Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor” şi Asociaţia ”Iniţiativa pentru Justiţie” au precizat că independenţa justiţiei nu se negociază şi că orice dialog referitor la adoptarea OUG nr.7/2019 trebuia iniţiat anterior emiterii sale, iar nu post factum, singura soluţie aflată în acest moment la îndemâna legiuitorului fiind abrogarea imediată şi în integralitate a actului normativ în cauză.

Cele trei asociaţii au făcut apel la CSM să nu trimită reprezentanţi la discuţia propusă de către premierul Viorica Dăncilă.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » CSM solicită Guvernului să abroge ordonanţa pe Legile Justiţiei