Antena Meniu Search
x

Video Culisele numirii lui Dan Vîlceanu la Finanţe: un nou episod în războiul Cîţu - Orban, câştigat de premier

După 40 de zile de interimat, Florin Cîţu îi predă mandatul de ministru al Finanţelor lui Dan Vîlceanu. Numirea lui este si o primă victorie importantă a taberei premierului în faţa lui Ludovic Orban, singurul care a şi votat împotriva propunerii. În acest context, începe numărătoarea inversă pentru şefia PNL.

de Larisa Bernaschi

la 18.08.2021, 20:54

Vezi și

Dan Vîlceanu a depus jurământul în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, însă ceremonia a fost una extrem de scurtă în cadru căreia preşedintele nu a avut nici măcar un discurs, aşa cum eram obişnuiţi în momentul în care era învestit un alt ministru.

Tocmai de aceea ar trebui să ne uităm cum a fost numit Dan Vîlceanu şi asta pentru că în urmă cu aproximativ un an numele lui Dan Vîlceanu a fost vehiculat pentru portofoliul de la Finanţe, însă atunci preşedintele Klaus Iohannis nu a fost de acord cu această propunere. 

Însă planul pentru a-l pune pe Dan Vîlceanu la şefia Ministerului de Finanţe a fost bătut în cuie aseară, la Vila Lac, acolo unde Florin Cîţu, alături de alţi lideri din Partidul Naţional Liberal apropiaţi de dânsul, au convocat o şedinţă a conducerii PNL, o şedinţă cu care Ludovic Orban, preşedintele partidului, nu era neapărat de acord.

Însă în această dimineaţă, la 10:30, a avut loc o şedinţă în care Florin Cîţu a avut prima victorie în faţa lui Ludovic Orban şi asta pentru că, Dan Vîlceanu, propus chiar de către premier, a fost desemnat drept ministru al Finanţelor.

Pe acelaşi subiect

A fost un singur vot împotrivă, al lui Ludovic Orban, cel care spune că nu are încredere în Dan Vîlceanu. Tocmai de aceea nu a votat pentru susţinerea acestuia.

Dan Vîlceanu, un apropiat al premierului Florin Cîţu

Dan Vîlceanu a fost validat miercuri, în Biroul Politic Naţional al PNL, pentru Ministerul Finanţelor, a anunţat premierul Florin Cîţu, care a anunţat că au fost prezenţi 70% dintre preşedinţiii de filiale. Singurul vot împotrivă a fost al lui Ludovic Orban. Dan Vîlceanu a declarat, după şedinţa BPN, că va face echipă bună cu premierul.

Dan Vîlceanu a declarat, după şedinţa BPN, că Ministerul de Finanţe este unul din ministere importante şi a dat asigurări că va face o echipă bună cu premierul, precizând că sunt 4-5 bugete dezbătute împreună în comisiile reunite de buget-finanţe.

„Am primit vorul colegilor. Este o încredere pe care mi-o acordă şi pentru care mă simt obligat!”, a afirmat Vîlceanu.

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat miercuri, după şedinţa BPN în care a fost validată nominalizarea lui Dan Vîlceanu pentru Ministerul Finanţelor, că unicul vot împotrivă îi aparţine, precizând că prin votul dat ca preşedinte al PNL, şi-a exprimat rezerve extrem de serioase faţă de această candidatură. „Există riscuri cu privire la această desemnare”, a susţinut liderul liberal.

Dan Vîlceanu, în vârstă de 42 de ani, este de profesie economist, cu licenţa, masterul şi doctoratul făcute la Universitatea de Vest din Timişoara. Încă din anul doi de facultate, a lucrat pentru firma Trefo SRL, companie care derulează contracte în domeniul energiei şi care este controlată de familia sa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri politice » Culisele numirii lui Dan Vîlceanu la Finanţe: un nou episod în războiul Cîţu - Orban, câştigat de premier