Antena Meniu Search
x

Video Cum încearcă Guvernul să facă rost de mai mulţi bani la buget. Sectoarele în care TVA-ul ar urma să fie majorat

Ziua şi modificarea măsurilor fiscale, menite să mai aducă nişte bani la buget statului. Cele două partide aflate la Guvernare au discutat ieri, în şedinţe paralele, un nou pachet de măsuri fiscale, care ar urma să afecteze veniturile a milioane de români. Aşadar, noi măsuri şi evident noi contre între lideri. Unele ar fi deja agreate, printre care creşterea impozitului pe dividende, taxe mai mari pe tutun, alcool şi jocuri de noroc, dar şi TVA mai mare la restaurante. Alte reglementări intră într-o nouă rundă de discuţii.

de Larisa Bernaschi

la 28.06.2022, 14:04

Vezi și

Cei din coaliţia de guvernare încearcă să facă rost de mai mulţi bani la bugetul de stat. Tocmai de aceea se discută intens despre modificarea Codului Fiscal. Aceste măsuri ar urma să intre în vigoare abia de la 1 ianuarie. Ne referim, în primul rând la TVA, acolo unde s-ar putea să vedem un TVA mai mare de anul viitor pentru produsele care conţin zahăr. Dar şi la restaurante, acolo unde TVA-ul este de 5%, dar s-ar putea să crească la 9%.

De asemenea, şi firmele vor plăti mai mult la dividente, de la 5% la 8%. Sunt şi alte măsuri cum ar fi acea celebră taxă de solidaritate pe care încă nu se înţeleg cei de la PSD şi PNL. De altfel, această taxă a şi fost redenumită, fiind acum numită o taxă pentru educaţie şi sănătate, nu pentru solidaritate. Rămâne de văzut dacă vor reuşi mâine cei din coaliţia de guvernare să cadă la un acord pe aceste măsuri pentru a fi adoptate până la 1 iulie, pentru a putea intra în vigoare peste 6 luni, adică de la 1 ianuarie 2023.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri politice » Cum încearcă Guvernul să facă rost de mai mulţi bani la buget. Sectoarele în care TVA-ul ar urma să fie majorat