Antena Meniu Search
x

Dacian Cioloş îi cere demisia lui Marcel Ciolacu: Declaraţiie lui în cazul Roşia Montană "au subminat şi pus în pericol statul român"

Fostul premier Dacian Cioloş îi cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru acţiuni premeditate împotriva intereselor României în cazul Roşia Montană

de Redactia Observator

la 09.03.2024, 13:50

Dacian Cioloş îi cere demisia lui Marcel Ciolacu: Declaraţiie lui în cazul Roşia Montană "au subminat şi pus în pericol statul român" - Facebook

”Îi cer demisia lui Marcel Ciolacu pentru acţiuni premeditate împotriva intereselor României. Declaraţiile lui în cazul Roşia Montană din ultimele luni au subminat şi pus în pericol statul român”, a scris Cioloş pe Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Canadienii de la Gabriel Resources trebuie să ne achite peste 1 milion de euro cheltuieli de judecată

Pe acelaşi subiect

Premierul Marcel Ciolacu şi miniştri ai Cabinetului său au făcut mai multe declaraţii pe tema despăgubirilor pe care România ar putea fi nevoită să le plătească companiei Gold Corporation în contextul procesului referitor la exploatarea minieră de la Roşia Montană.

În urma deciziei pronunţate vineri de  Centrul Internaţional de Reglementare a Disputelor privind Investiţiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) de la Washington, în procedura de arbitraj cu Gabriel Resources, acţionarul majoritar al Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), dezvoltatorul proiectului minier aurifer omonim blocat din Munţii Apuseni, România nu doar că nu trebuie să achite despăgubiri, ci are de primit bani de la Gabriel Resources.

Ciolacu: Cei cu acuzaţiile au o problemă în altă parte, deja vorbesc de patologie

Premierul Marcel Ciolacu afirmă că nu le poate răspunde celor care îl acuză că a manipulat piaţa bursieră prin declaraţiile sale privind procesul intentat statului român de compania care voia să facă exploatarea aurului la Roşia Montană, după ce USR a anunţat că a sesizat DNA în acest caz. "Cei cu acuzaţiile, care au lăsat datorii de 200 de miliarde pe care le plătim noi toţi, eu nu le pot răspunde decât că cred că au o problemă în altă parte, deja vorbesc de patologie", spune Ciolacu, susţinând că el a declarat doar că "românii vor cunoaşte adevărul".

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, îl acuză pe prim-ministrul Marcel Ciolacu de faptul că a "manipulat bursa" prin declaraţiile pe care le-a făcut cu privire la procesul intentat de compania Gabriel Resources statului român şi la despăgubirile pe care le-ar putea plăti statul român. USR anunţă, în acest context, că sesizează DNA şi autorităţile canadiene cu privire la această situaţie.

De asemenea, fostul premier Dacian Cioloş îi cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru acţiuni premeditate împotriva intereselor României în cazul Roşia Montană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri politice » Dacian Cioloş îi cere demisia lui Marcel Ciolacu: Declaraţiie lui în cazul Roşia Montană "au subminat şi pus în pericol statul român"