Antena Meniu Search
x

Dan Barna le-a transmis alegătorilor săi cu cine să voteze în turul doi al alegerilor prezidenţiale (Video)

Dan Barna a îndemnat simpatizanţii USR-PLUS care l-au votat în primul tur al alegerilor prezidenţiale să îl voteze pe Klaus Iohannis în turul doi.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 11.11.2019, 13:04

Dan Barna le-a transmis simpatizanţilor să-l voteze pe Kaus Iohannis în turul doi
Dan Barna le-a transmis alegătorilor săi cu cine să voteze în turul doi al alegerilor prezidenţiale - Inquam Photos / Octav Ganea

Dan Barna a îndemnat simpatizanţii USR-PLUS care l-au votat în primul tur al alegerilor prezidenţiale să îl voteze pe Klaus Iohannis în turul doi.

"Nu se pune problema să putem acorda vreodată sprijin sau vot doamnei Dăncilă sau PSD. Evident, vom recomanda susţinătorilor noştri să îl voteze pe Klaus Iohannis", a declarat Barna.

Liderul USR, Dan Barna, a venit cu primele explicații după ce partidul său nu a reușit să se claseze pe locul al doilea în preferințele alegătorilor din România și diaspora, pentru a intra în turul II al alegerilor prezidențiale.

"Îmi asum responsabilitatea pentru acest obiectiv pe care nu l-am atins, să avem un tur 2 fără PSD, să avem șansa unei dezbateri despre România  Electoratul a decis și respectăm asta. Îmi asum o parte din vină, că nu am reușit să ajung cu mesajul la cetățenii din toată țara. Este un proces din care învătăm. Am convocat liderii de filiale județene la o primă discuție despre ceea ce urmează să se întâmple", a declarat Dan Barna.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

'Guvernarea nu a fost pe masă. A fost o luptă de comunicare'

Liderul USR  a spus că nu a fost niciodată pe masa negocierilor ca partidul să intre la guvernare, ci doar discuții în spațiul public cu cei de la PNL pentru o eventuală intrare a USR în echipa guvernamentală. În acest sens, liderul USR a punctat că merge în continuare pe varianta alegerilor anticipate pentru ca PSD să nu revină la putere.

'Guvernarea nu a fost pe masă. A fost o luptă de comunicare. Nici din partea PNL nu a existat să intrăm la guvernare,. A fost doar o discuție în spațiul public pentru a intra la guvernare.

Această guvernare fără suport parlamentar am trăit-o deja. Știm asta bine. Dacian știe asta.

Susținem în continuare varianta alegerilor anticipate. Ne-am trezi că PSD și-ar reveni. Asta ar fi cea mai amară lecție de la acestea alegeri”, a mai spus Dan Barna.

După centralizarea a 18.748 secţii votare, ceea ce înseamnă 8.686.619 voturi (100%), pe primul loc în cadrul alegerilor prezidenţiale 2019 se clasează Klaus Iohannis cu 36.65 %, urmat de Viorica Dăncilă cu 23.79 %, iar pe locul trei se clasează Dan Barna, cu 13.99 %.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri politice » Dan Barna le-a transmis alegătorilor săi cu cine să voteze în turul doi al alegerilor prezidenţiale (Video)