Antena Meniu Search
x

Dan Barna: Aţi reuşit, domnule Ciolacu, ceea ce nici Ion Iliescu nu a reuşit, aţi scos PNL din istorie

Deputatul USR Dan Barna a declarat că preşedintele Klaus Iohannis este "naşul colaborării" dintre PSD şi PNL şi l-a felicitat pe Marcel Ciolacu că a reuşit ceea ce nici Ion Iliescu nu a putut: să scoată PNL din istorie.

de Redactia Observator

la 25.11.2021, 12:27

Dan Barna, vicepreşedinte USR
Dan Barna, vicepreşedinte USR - Hepta / Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Vicepreşedintele USR, Dan Barna, i-a transmis, joi, în plenul reunit al Parlamentului, un mesaj de ”felicitare” lui Marcel Ciolacu, care a scos PNL dintr-o guvernare unde era vioara întâi şi să-l bage la guvernare ca anexă a PSD.

”Domnule Ciolacu, încep prin a vă felicita pentru achiziţie. Nu e puţin lucru să scoţi PNL de la guvernare, din vioara 1, şi să îl bagi înapoi ca anexă a PSD. Nu e chiar de colo să convingi echipa câştigătoare să smulgă înfrângerea din ghearele victoriei pentru că asta au făcut în aceste zile colegii din PNL, din echipa câştigătoare, au aruncat senin pe geam rezultatul alegerilor de anul trecut şi s-au încolonat cuminţi în spatele partidului dumneavoastră. Aţi reuşit, domnule Ciolacu, ceea ce nici Iliescu nu a făcut, aţi scos PNL din istorie şi l-aţi pus în buzunarul de la piept al PSD​”, a afirmat Barna, criticând faptul că s-a înfiinţat un minister special pentru Gabriela Firea, dar şi, ironic, că nu i s-a dat lui Liviu Dragnea Ministerul Justiţiei.

Dan Barna a mai declarat că preşedintele Klaus Iohannis ar fi "naşul colaborării" dintre PSD şi PNL."Românii chiar au dreptul să ştie cine va fi responsabil de ceea ce va urma. Şi vă cer acelaşi lucru pe care noi, cei la USR, l-am cerut şi preşedintelui Klaus Iohannis: curajul de a explica, privindu-i pe români în faţă, faptele şi deciziile pe care le ia. Pentru că preşedintele României este în realitate naşul colaborării care se naşte astăzi. Sunt surprins să văd că lipseşte de la această cumetrie tristă. (...) Un eveniment de familie, aşa cum este astăzi botezul noului FSN, în Parlament - mă aşteptam să îl intereseze şi să îl onoreze ca atare", a spus Barna.

Barna i-a invitat pe liberalii nemulţumiţi de alianţă să se alăture USR

Pe acelaşi subiect

Dan Barna a menţionat că USR promovează liberalismul şi i-a invitat pe toţi cei care cred în valorile acestuia să se alăture Uniunii Salvaţi România.

"PNL-ismul înseamnă ambiţie fără raţiune, mult orgoliu fără bază şi un salt absurd în afara realităţilor acestei ţări. Este PNL-ism atunci când abandonezi o guvernare reformistă în favoarea uneia retrograde, pe care o construiţi acum. PNL-ism este atunci când inventezi un minister pentru doamna Firea, după ce anul trecut ţipai în gura mare pe toate posturile că este incapabilă să administreze fonduri publice. Tot PNL-ism este atunci când aduci înapoi în guvernare pe semnatarul Ordonanţei 13, care a scos în stradă sute de mii de români", a spus Barna.

În opinia sa, Guvernul nu va fi unul al stabilităţii, ci unul al "stagnării" sau al "paşilor înapoi". "Aşteptăm să vedem cum veţi înghesui în bugetul acestei ţări promisiunile fantasmagorice despre care vorbiţi în aceste zile", a spus vicepreşedintele USR.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri politice » Dan Barna: Aţi reuşit, domnule Ciolacu, ceea ce nici Ion Iliescu nu a reuşit, aţi scos PNL din istorie