Antena Meniu Search
x

Dan Barna îi dă replica lui Florin Cîțu, privind cifrele raportate incorect: I-am transmis premierului de ieri această situație

Dan Barna i-a răspuns premierului Florin Cîțu într-o postare pe Facebook, în care a scris că l-a anunțat de ieri cu privire la posibilele inadvertențe din modul de raportare a persoanelor decedate de Covid-19.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 16.04.2021, 15:58

Dan Barna (S) si Florin Citu (D) discuta in timpul ceremoniei de depunere a juramantului de investitura a membrilor Guvernului Romaniei, desfasurata la Palatul Cotroceni, miercuri, 23 decembrie 2020
Dan Barna spune că l-a informat pe Florin Cîțu cu privire la situația din MS - Hepta / Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Dan Barna spune că i-a transmis premierului situația pe care a găsit-o echipa din Ministerul Sănătății și că Florin Cîțu a primit o notă pe acest subiect.

„Ca urmare a solicitării transmise public de premierul Florin Cîțu fac următoarele precizări:

Am fost informat ieri, 15 aprilie, de echipa de la Ministerul Sănătății că verifică posibile inadvertențe în modul de raportare a persoanelor decedate de COVID-19 în cele două baze de date folosite de autorități. Am solicitat imediat secretarulului de stat să facă o notă de informare premierului Florin Cîțu, cu stadiul situației, pentru a putea decide măsurile pe care le va considera necesare în calitate de ministru interimar al Sănătății.

Nota a fost transmisă conform nr. de înregistrare la cabinetul premierului ieri, 15 aprilie, la ora 11:05. Ulterior, în cadrul ședinței de Guvern de ieri i-am transmis premierului ca am fost informat că este o situație în analiză la Ministerul Sănătății legată de metodologia privind înregistrarea deceselor de COVID-19 și că am cerut să-i fie trimisă și că a primit o notă pe acest subiect. Premierul, ca ministru interimar al Sănătății, mi-a comunicat că va analiza aceste informații”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Pe acelaşi subiect

Florin Cîțu i-a cerut public lui Dan Barna să prezinte ce știe despre Mafia din sănătate

Premierul Florin Cîţu a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, întrebat despre afirmaţiile privind nereguli în raportarea deceselor de COVID, că îi cere public vicepremierului Dan Barna, care este coordonatorul Ministerului Sănătăţii, să spună dacă ştia despre aceste lucruri şi ce măsuri a dispus. De asemenea, Cîţu i-a cerut public vicepremierului Dan Barna să prezinte "public şi în şedinţă de Guvern tot ceea ce ştia despre Mafia din sănătate".

Întrebat despre afirmaţiile conform cărora numărul deceselor de COVID nu ar fi fost raportat corect, Florin Cîţu a declarat: „Aici lucrurile sunt foarte importante şi trebuie verificate dacă este aşa”. „Eu îi cer public vicepremierului Dan Barna, care este coordonatorul Ministerului Sănătăţii şi a fost de la începutul anului, să ne spună dacă ştia despre aceste lucruri şi ce măsuri a dispus şi îi cer public să prezinte în şedinţa de Guvern aşa ceva”, a continuat premierul.

El a arătat că reforma trebuie să înceapă în propriul minister, dând exemplul său la Ministerul Finanţelor.

Întrebat cât de des s-a consultat cu Vlad Voiculescu, Cîţu a reiterat că Dan Barna este coordonatorul Ministerului Sănătăţii. „În nicio şedinţă de guvern nu au fost prezentate situaţii precum cea pe care am spus-o mai devreme, nu au fost note de informare, de fiecare dată mă consult cu toţi miniştrii în şedinţe de Guvern şi au fost miniştri care au adus note de informare cu situaţii dificile, unii în confidenţial, alte la public. De fiecare dată ne-am consultat cu toţi miniştri când au prezentat o problemă în şedinţa de Guvern”, a susţinut Cîţu.

Florin Cîţu a fost întrebat despre declaraţia lui Vlad Voiculescu potrivit căreia după demiterea sa mafia din Sănătate a câştigat, fiind rugat să precizeze cine este "Mafia". „Îi cer domnului vicepremier Dan Barna, coordonatorul Ministerului Sănătăţii, să prezinte public şi în şedinţă de Guvern tot ceea ce ştia despre Mafia din sănătate şi dacă i s-a adus la cunoştinţă acest lucru şi ce măsuri a dispus pentru a elimina Mafia din sănătate. Până astăzi în nicio şedinţă de Guvern nu a fost prezentată o notă de informare sau măsuri care să elimine mafia din sănătate”, a afirmat Florin Cîţu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri politice » Dan Barna îi dă replica lui Florin Cîțu, privind cifrele raportate incorect: I-am transmis premierului de ieri această situație