Antena Meniu Search
x

Ouăle scumpe, pe masa Guvernului. Petre Daea l-a găsit ţap ispăşitor pe şeful Consiliului Concurenţei 

Scumpirea ouălor a încins spiritele în şedinţa de Guvern de astăzi. Petre Daea l-a atacat pe şeful Consiliului Concurenţei.

Vezi și

Scumpirea ouălor a încins spiritele în şedinţa de Guvern de astăzi. Petre Daea l-a atacat pe şeful Consiliului Concurenţei. În ograda lui se află vina, susţine Ministrul Agriculturii, care a fost la rândul lui luat la întrebări de premier.

Au început să circule caricaturi cu găini care-și iau haine de blană, că s-au scumpit ouăle, aşa a început dialogul dintre Mihai Tudose şi Petre Daea, din şedinţa de Guvern de astăzi. Niciunul nu-şi explică de ce s-au scumpit ouăle din magazin. 

Petre Daea, ministrul Agriculturii: 

De pildă, la ouă, fermierul îl produce cu 36 de bani, la poarta fermei, ambalat, sigilat si etichetat, îl duce şi în piaţă şi de aici până la 1 leu. ceea ce din punctul nostru de vedere nu este justificat. 

În faţa tuturor, Petre Daea a găsit un ţap ispăşitor: pe şeful Consiliului Concurenţei. 

Petre Daea, ministrul Agriculturii: 

Bine ar fi sa dea explcatii Guvernului Romaniei pentru ca dumnealui nu este paun printre gaini si sa-si pastreze aripile si sa fim perpeliti in fiecare zi si dansul sa caute explciatii peste 2 ani cand nu mai sunt gainile si poate nu mai suntem nici noi.

Mihai Tudose, premier:

Vă rog, domnule ministru, rezultatele dialogului cu Consiliul Concurenţei şi cu cei de la alte instituţii, făceţi-le publice, nu în şedinţă de Guvern, ci comunicaţi. 

Faţă de acum o lună, preţul ouălor s-a dublat. De la mai puţin de 50 de bani pentru un ou, românii au ajuns să plătească acum şi peste 1 leu. Au fost scumpiri în lanţ, de la carburanţi şi energie electrică, până la alimentele de bază: untul este mai scump cu 10 procente, iar laptele cu 5%. 

Şeful Consiliului Concurenţei nu a dorit să comenteze acuzaţiile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri politice » Ouăle scumpe, pe masa Guvernului. Petre Daea l-a găsit ţap ispăşitor pe şeful Consiliului Concurenţei