Antena Meniu Search
x

Diploma de studii a lui Vlad Voiculescu, subiect de anchetă la DNA. Fostul ministru: "Nu ştiam, dar nici surprins nu sunt"

Vlad Voiculescu a anunţat pe pagina de Facebook că Direcţia Naţională Anticorupţie a anchetat procedura de echivalare a studiillor pe care fostul ministrul al Sănătăţii le-a urmat în Austria.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 07.05.2021, 17:15

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii
Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii - Hepta / Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Dosarul penal a apărut după ce a fost formulată o plângere penală de către Coaliția pentru Națiune (cunoscută anterior drept Partidul Alianța Națională) condusă de avocatul Dan Chitic, pe motiv că Vlad Voiculescu ar fi ajuns ministru al Sănătăţii folosindu-se de un document fals.

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu spune că nu a ştiut despre existenţa acestui dosar până acum, când a primit decizia de clasare a lui.

”Coaliţia pentru Naţiune (măreaţă organizaţie cu măreţ nume şi măreţ conducător) a depus la DNA o plângere penală împotriva mea. Mai precis împotriva diplomei mele de la Wirtschaftsuniversität-Wien. Nu ştiam, dar nici surprins nu sunt. DNA a clasat plângerea formulată în baza art. 16 alin. 1 lit. a Cod procedura penală: «fapta nu există»”, a scris, vineri, pe Facebook, Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu, despre "diploma care nu există"

Acesta a precizat că procurorul a consemnat în ordonanţa de clasare că a primit documente relevante atât de la Ministerul Educaţiei, cât şi de la Centrul de Echivalare a Diplomelor.

”Un loc în care presa poate prosti oamenii că o diplomă nu există, chiar dacă

1) este emisă de o universitate de top din Europa;

2) a fost publicată (de câteva zeci sau sute de ori);

3) este recunoscută de Ministerul Educaţiei

... un astfel de loc este oare o ţară sau un balamuc?

În orice caz, mulţumiri Parchetului Anticorupţie al ţării pentru verificarea diplomei”, a mai scris Voiculescu.

Voiculescu şi-a publicat diploma pe Facebook

Recent, în urma controversei legate de studiile sale, Vlad Voiculescu a publicat, pe pagina sa de Facebook, diploma eliberată de Vienna University of Economics and Business din Austria.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De asemenea, Voiculescu a postat şi un atestat privind echivalarea diplomei din Viena cu o diplomă de master în domeniul administrarea afacerilor, specializarea administrarea afacerilor, echivalare datată 22 ianuarie 2016, când şef al Executivului era Dacian Cioloş, iar Voiculescu era director de cabinet al ministrului Finanţelor, din luna mai a aceluiaşi an fiind numit ministru al Sănătăţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Diploma de studii a lui Vlad Voiculescu, subiect de anchetă la DNA. Fostul ministru: "Nu ştiam, dar nici surprins nu sunt"