Antena Meniu Search
x

Video Discuţii încinse între PSD şi PNL pe ministere. Cum vor liberalii să-i convingă pe social democraţi să renunţe la fotoliul de premier: funcţiile promise

Funcţia de premier în cabinetul PSD, PNL, UDMR rămâne în continuare mărul discordiei, dar negocierile au avansat la câteva capitole importante, chiar şi pe măsurile care ar trebui luate de acum încolo pentru gestionarea pandemiei.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 11.11.2021, 19:53

Vezi și

Nici PSD şi nici PNL nu renunţă la funcţia de premier şi asta pentru că partidul care va da următorul prim-ministru va da şi ministrul Justiţiei. E puţin probabil ca PSD să dea următorul premier pentru că semnalele de la Cotroceni sunt ca PNL să păstreze controlul asupra Justiţiei. Ar putea PSD să primească ministrul Finanţelor şi o funcţie cheie în Executiv: secretar general al Guvernului, cu rang de ministru.

Fiecare partid vrea înfiinţarea unui nou minister

Cele două partide s-au înţeles în privinţa ministerelor Sănătăţii, Transporturilor, Apărării şi Internelor, mai puţin pe majorările pe care PSD le cere la salarii, pensii şi alocaţii. Sunt blocaje la structura Guvernului pentru că fiecare partid îşi doreşte câte un minister în plus. Spre exemplu, PNL vrea un minister pentru diaspora, PSD vrea un minister separat pentru intreprinderile mici şi mijlocii (IMM), iar UDMR îşi doreşte înfiinţarea unui minister pentru familile. Negocierile vor continua şi în zilele următoare pentru ca săptămâna viitoare să poată fi investit un guvern, la două luni de la moţiunea de cenzură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Discuţii încinse între PSD şi PNL pe ministere. Cum vor liberalii să-i convingă pe social democraţi să renunţe la fotoliul de premier: funcţiile promise