Antena Meniu Search
x

Discuţii între premier şi ministrul Muncii pe tema procentului alocat pentru pensii. Ciucă anunţă o reformă

Ministrul Muncii, Marius Budăi a transmis, marţi, că nu va renunţa sub nicio formă la creşterea pensiilor şi rezolvarea inechităţilor din sistem, el precizând că o creştere a pensiilor este o necesitate, iar PSD a pus în programul de guvernare acest lucru. Ministrul a arătat că a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, la începutul lunii ianuarie, ”inclusiv din perspectiva renegocierii acelui procent de 9.4% din PIB pus din pix de Cristian Ghinea de la USR”, iar ”domnul Iohannis s-a interesat de acest lucru”.

de Redactia Observator

la 01.02.2022, 15:04

Discuţii între premier şi ministrul Muncii pe tema procentului alocat pentru pensii. Ciucă anunţă o reformă
Discuţii între premier şi ministrul Muncii pe tema procentului alocat pentru pensii. Ciucă anunţă o reformă

”Creşterea pensiilor este o necesitate, iar PSD a pus în programul de guvernare acest lucru. A fost o discuţie la Cotroceni la începutul anului în care am susţinut exact acest lucru, inclusiv din perspectiva renegocierii acelui procent de 9.4% din PIB pus din pix de dl Ghinea de la USR. Domnul Iohannis s-a interesat de acest lucru”, a transmis ministrul Muncii.

Marius Budăi a continuat: ”Din punctul meu de vedere, ca ministru al Muncii, nu voi renunţa sub nicio formă la creşterea pensiilor şi rezolvarea inechităţilor din sistem”. Ministrul a mai arătat că ”nu avem voie să lăsăm ca acţiunile fără logică ale USR, din PNRR, să afecteze milioane de pensionari”.

Ce spune premierul Ciucă despre reforma pensiilor

”Este obligaţia noastră să apărăm drepturile pensionarilor”, mai spune Budăi în mesaj.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marţi, la Parlament, unde participă la şedinţa conducerii PNL, despre renegocierea PNRR, cerută de cei de la PSD pentru modificarea procentului din PIB pentru cheltuielile cu pensiile, de 9,4%, că a fost o discuţie în întâlnirea pe care membrii Guvernului au avut-o cu şeful statului, la începutul lunii ianuarie, însă nu s-a pus problema de a se ajunge la un acord în această privinţă.

Ciucă a mai precizat că a discutat cu ministrul Muncii, Marius Budăi, despre acest procent, şi că urmează să se realizeze reforma pensiilor. Premierul a fost întrebat şi despre o posibilă majorfare a pensiilor, în toamnă, el arătând că în acest moment nu este un subiect în analiză.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Discuţii între premier şi ministrul Muncii pe tema procentului alocat pentru pensii. Ciucă anunţă o reformă