Antena Meniu Search
x

Dragnea anunță luni sau marți dacă își va depune candidatura la șefia interimară a PSD

Coordonatorul politic al Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a declarat, duminică, la Antena 3, că va anunța, luni sau marți, dacă își va depune "candidatura" la șefia interimară a partidului

Coordonatorul politic al Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a declarat, duminică, la Antena 3, că va anunța, luni sau marți, dacă își va depune "candidatura" la șefia interimară a partidului

El a admis că PSD se află într-o "situație specială", care necesită "măsuri speciale", respectiv delegarea atribuțiilor de președinte al formațiunii pe o perioadă limitată, până la un congres al social-democraților.

"Nu am făcut un asemenea anunț încă. Eu am avut în ultima perioadă discuții cu foarte mulți colegi, și membrii din Comitetul Executiv și foarte mulți colegi din țară. Mă interesează ca ceea ce am spus mai devreme să nu se întâmple, adică o instabilitate a partidului care poate genera efecte inclusiv în afara partidului. E nevoie urgentă de certitudine și de fermitate la vârful partidului și de un plan de acțiune concret. Să nu uităm că în toamnă este perioada în care toate partidele trebuie să-și desemneze și să-și stabilească candidații pentru alegerile locale. Alegerile locale de la anul vor fi un moment politic extrem de important cu efecte la alegerile parlamentare care generează, sau nu, prezența la guvernare a PSD", a afirmat coordonatorul politic al PSD.

Potrivit acestuia, PSD are nevoie de o conducere "care să dea vigoare și siguranță partidului".

"PSD este un partid care este obișnuit să fie condus cu vigoare, cu siguranță, cu claritate, cu fermitate și cu foarte multă rigoare. PSD este obișnuit să aibă un plan de acțiune foarte clar și să i se spună: asta este linia și să i se explice de ce aceasta este linia și care să dea speranță și un moral ridicat membrilor de partid. Asta trebuie să se întâmple la Comitetul Executiv de săptămâna viitoare", a precizat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă o piedică în calea unei eventuale "candidaturi" la preluarea interimară a atribuțiilor președintelui PSD nu o reprezintă condamnarea sa la ÎCCJ, coordonatorul politic al social-democraților a spus: "Aceasta este o chestiune importantă".

"Pe de altă parte, PSD se află într-o situație specială, acum. Într-o situație specială, unde se pot adopta măsuri speciale pe o perioadă tranzitorie. Dacă o să fiu implicat în așa ceva și dacă o să cer colegilor mei încrederea pentru așa ceva va fi pentru o perioadă strict limitată și anume până la organizarea congresului, a cărei dată o vom stabili tot în urma unei analize foarte serioase", a adăugat Dragnea.

El a menționat că în cazul în care în cadrul CEx de miercuri ar fi propus să preia interimar atribuțiile președintelui PSD, nu ar fi nimic spectaculos. "Nu e nimic grav, nu se scindează nimic. Este o competiție, prin vot se stabilește...", a spus liderul social-democrat.

La întrebarea cum comentează afirmațiile lui Valeriu Zgonea potrivit cărora PSD este într-o situație de criză, pentru că Victor Ponta e inculpat, iar Liviu Dragnea e condamnat într-un dosar penal, coordonatorul politic al partidului că acest lucru "este real".

"Este o situație fără precedent, asta înseamnă că este o situație specială. Asta înseamnă că PSD trebuie să găsească forța interioară și să adopte niște măsuri speciale, speciale, repet, pe o perioadă strict limitată. Adică, aici nu e vorba de cineva care vrea să facă jocuri. (...) Când ești în război, politic vorbind, partidul se uită și spune: dumneata ești cel care trebuie să-ți asumi pe această perioadă, avem o bătălie acum, după bătălia asta urmează altele, până finalizăm bătălia, dumneata ești acolo și-ți faci o echipă, după ce s-a terminat bătălia facem un congres și alegem o echipă. Acesta este modul în care gândesc în aceste zile colegii de partid", a afirmat coordonatorul politic al PSD.

El a mai arătat că important este ca după CEx-ul de miercuri social-democrații să iasă "limpezi, coerenți și cu fermitate". "Până la urmă trebuie să discutăm și rațional. Nu cred că cineva trebuie să pună atâta patimă pentru un interimat. Noi discutăm de un interimat, până la urmă", a adăugat acesta.

Liviu Dragnea consideră că în cazul în care preia interimar șefia partidului în urma unei decizii a CEX de miercuri, nu ar putea deveni vulnerabil în fața atacurilor PNL și ale lui Klaus Iohannis.

"Unii mi-au zis că aș putea deveni vulnerabil și în fața altor instituții. (...) Dacă voi lua acea decizie îmi asum. Dacă colegii mei vor considera că eu sunt cel care împreună cu Rovana (Plumb — n.r.), cu ceilalți colegi, să gestionez un pachet de atribuții pe o perioadă limitată și eu nu aș face acel lucru toată viața aș sta cu o piatră în suflet, că, din lașitate, aș fi putut să fac ceva pentru partid și nu am făcut-o de frică. Nu îmi asum asta. Dacă e să mor, să mor în picioare", a conchis Dragnea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Dragnea anunță luni sau marți dacă își va depune candidatura la șefia interimară a PSD