Antena Meniu Search
x

Elena Udrea, încă un eșec în Costa Rica. A doua cerere de eliberare, respinsă

Elena Udrea rămâne după gratii în Costa Rica, după ce i-a fost respinsă a doua cerere de eliberare. O cerere similară înaintată de Alina Bica, de asemenea, a fost respinsă.

Elena Udrea trage cu un pistol Glock
Elena Udrea în Poligonul Tunari, la trageri la țintă, în 5 decembrie 2016 - Mediafax Foto via Hepta

Elena Udrea rămâne după gratii în Costa Rica, după ce i-a fost respinsă a doua cerere de eliberare. O cerere similară înaintată de Alina Bica, de asemenea, a fost respinsă.

Tribunalul Constituțional din Costa Rica a respins vineri cererile înaintate de Elena Udrea și Alina Bica.

Cele două au făcut apelul în 6 noiembrie, pentru a fi eliberate din arestul preventiv de 2 luni, decis după ce au fost arestate de Interpol.

Potrivit ziarului ameliarueda.com, Elena Udrea a adus ca argument faptul că are o fetiţă nou-născută şi condiţiile din închisoare nu sunt adecvate pentru a fi împreună cu ea. Alina Bica a pus în discuţie documentele în baza cărora i s-a solicitat extrădarea.

Joi după-amiază, avocaţii Elenei Udrea şi Alinei Bica au mai făcut un demers la instanţa constituţională din Costa Rica. Ei susțin că sentinţele în baza cărora a fost solicitată extrădarea au fost anulate în România și, astfel, ar trebui eliberate. Judecătorii urmează să se pronunțe însă în primul rând cu privire la admisibilitatea acestei acţiuni, scriu jurnaliştii din Costa Rica.

În 3 noiembrie, o primă cerere de eliberare a Elenei Udrea a fost respinsă, la fel și cea a Alinei Bica.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Elena Udrea, încă un eșec în Costa Rica. A doua cerere de eliberare, respinsă