Antena Meniu Search
x

Explicaţia Guvernului după ce a fost acuzat că a mărit pe ascuns salariile angajaţilor de la Cancelaria premierului

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a declarat miercuri, despre majorarea salariilor angajaţilor Cancelariei premierului, că nu vorbim de bani în plus, ci de recuperarea unei pierderi a veniturilor pe care au înregistrat-o cei care s-au mutat de la SGG la Cancelarie. Declaraţia vine la scurt timp după acuzaţia deputatului USR Alin Apostol, prin care acesta spune că guvernul PSD-PNL-UDMR a introdus pe șest într-o lege creșterea cu 15% a salariilor funcționarilor. 

de Redactia Observator

la 02.11.2022, 17:41

Explicaţia Guvernului după ce a fost acuzat că a mărit salariile angajaţilor de la Cancelaria premierului
Explicaţia Guvernului după ce a fost acuzat că a mărit salariile angajaţilor de la Cancelaria premierului

În timpul briefing-ului de la finalul ședinței de Guvern, purtătorul de cuvânt al Guvernului a ţinut să precizeze că este vorba doar despre o recuperare a unei pierderi a veniturilor pe care au înregistrat-o cei care s-au mutat de la SGG la Cancelarie.

”La momentul în care Cancelaria prim-ministerului s-a desprins din cadrul Secretariatului general al Guvernului, lucru pe care l-am anunţat public, practic funcţionarii din cadrul Cancelariei, prin plecarea din SGG au avut de suferit în sensul că acel spor de 15% pe care îl aveau pentru veniturile lor nu a mai avut suportul şi practic l-au pierdut”, a explicat Dan Cărbunaru.

El a precizat că este vorba doar de ”o armonizare a nivelului de venituri de care angajaţii beneficiază angajaţii din Cancelaria de lucru a premierului”.

”Nu vorbim de bani în plus ci de recuperarea unei pierderi a veniturilor pe care au înregistrat-o angajaţii care s-au mutat de la SGG la Cancelaria premierului.” Purtătorul de cuvânt infirmă acuzaţiile aduse de USR, spunând că ”nu vorbim despre o majorare salarială ci de recuperarea unei pierderi pe care mutarea unor oameni dintr-o structură în alta au suferit”.

Pe acelaşi subiect

103 angajaţi la Cancelarie

Cărbunaru a spus că sunt 103 persoane angajate la nivelul Cancelariei, dar nu ştie dacă majorarea se aplică în cazul tuturor. 

Deputatul USR Alin Apostol anunţa marţi că amendamentul a fost depus în timpul unei şedinţe a Comisiei pentru administraţie.

"Subiectul zilei era cu totul altul: creşterea salariilor celor din Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC). Ne-am trezit cu un amendament direct pe ecrane, care, ce să vezi, propune şi altceva: creşterea salariilor angajaţilor din Cancelaria prim-ministrului cu 15%", a scris Alin Apostol, într-o postare pe Facebook.

”Pe nepregătite, ne-am trezit cu un amendament nediscutat și neanalizat, vârât direct pe gât chiar în timpul desfășurării comisiei”, a adăugat Alin Apostol.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vizita la fabrica IVECO

În timpul briefing-ului, Dan Cărbunaru a dat lămuriri şi cu privire la vizita la fabrica IVECO, acolo unde ministrul Apărării nu s-a prezentat.

Ministrul Apărării nu a fost omis din invitaţia la evenimentul desfăşurat la fabrica IVECO, din Dâmboviţa, dar pregătirea vizitei a corespuns cu perioada în care premierul era şi ministru interimar al Apărării, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

”Ministrul Apărării nu a fost omis din invitaţie, dar momentul în care s-au derulat pregătirile pentru efectuarea acestei vizite, implicând doi demnitari de înalt nivel, procedura de pregătire este una mai laborioasă, nu se face de pe o zi pe alta, a corespuns această perioadă de pregătire a vizitei cu momentul în care premierul în exerciţiu era şi ministru interimar al Apărării”, a spus Dan Cărbunaru.

Facturile la curent

În ceea ce priveşte facturile de curent ale Guvernului, Dan Cărbunaru spune că există economii de aproximativ 200.000kwh anul acesta. "În primele 8 luni ale acestui an, potrivit facturilor la energie electrică emise pentru Palatul Victoria, avem o economie de  202.627,65 kwh față de aceeași perioadă a anului trecut. Economia lunară a variat între 7.500-48.500 kwh", a precizat Cărbunaru. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Explicaţia Guvernului după ce a fost acuzat că a mărit pe ascuns salariile angajaţilor de la Cancelaria premierului