Antena Meniu Search
x

Florin Cîţu a demisionat din funcţia de preşedinte al PNL. Gheorghe Flutur, preşedinte interimar - surse

Florin Cîţu şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal. Decizia vine la câteva zile după ce preşedinţii de filiale din ţară i-au transmis o scrisoare prin care îi cereau demisia.

de Redactia Observator

la 02.04.2022, 13:38

Florin Cîţu a demisionat din funcţia de preşedinte al PNL
- Hepta / Mediafax Foto / Alexandru Dobre

UPDATE Gheorghe Flutur, preşedinte interimar al PNL până la Congresul partidului din 10 aprilie - surse

Prim-vicepreşedinte Politici Publice, preşedinte LAL, Gheorghe Flutur, va prelua interimar şefia PNL, au precizat surse liberale, pentru News.ro. Florin Cîţu şi-a înregistrat, sâmbătă, demisia din funcţia de preşedinte al partidului, deoarece colegii nu au participat la şedinţa BEx al PNL.

Florin Cîţu a demisionat din funcţia de preşedinte al PNL

Nu am avut șansa că vorbesc cu colegii mei, din păcate nu au vrut să participe la ședință, singura convocată statutar. Păcat că PNL arată astăzi că nu respectă statutul”, a afirmat Cîțu după şedinţei Biroului Executiv al partidului, la care liderii filialelor locale nu s-au prezentat. Cîțu a spus că ar fi vrut să își prezinte demisia în fața colegilor mei, dar pentru că nu au fost acolo, a înregistrat-o la partid.

Întrebat dacă demisionează și de la șefia Senatului, Florin Cîţu a răspuns: „Nu. Acolo sunt alte discuții, vom vedea ce se întâmplă și acolo”. Întrebat, de asemenea, dacă are ceva să își reproșeze, Cîțu a răspuns că „această coaliție cu PSD pentru mine nu a fost un lucru natural, a fost greu de digerat”, dar tot ceea ce a făcut, indiferent de funcția în care era, a fost „pentru binele României”.

Chestionat, mai departe, dacă ar fi putut rămâne la conducerea PNL, în cazul în care nu ar fi existat coaliția cu PSD, Cîțu a spus „cred că da”. La ședința convocată de președintele PNL au venit Dan Vâlceanu, care a spus vineri că își anunță demisia, dar și fostul președinte al partidului, Theodor Stolojan. Liderii a 39 de organizații județele PNL au decis, vineri, convocarea, duminică, a Consiliului Național în ședință extraordinară, pe agenda căreia se va afla convocarea și organizarea Congresului Extraordinar : „O situație de criză impune măsuri de criză. PNL are nevoie de un nou management”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Florin Cîţu a demisionat din funcţia de preşedinte al PNL. Gheorghe Flutur, preşedinte interimar - surse