Antena Meniu Search
x

Florin Cîţu a explicat demiterea lui Octavian Berceanu, de la Garda de Mediu: Toţi oamenii numiţi politic din partea USR PLUS trebuie înlocuiţi

Florin Cîţu a explicat eliberarea din funcţie a lui Octavian Berceanu, pe fondul criticilor din spaţiul public că a demis un adevărat profesionist care ar fi obţinut cele mai bune rezultate din istoria Gărzii de Mediu.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 21.09.2021, 12:35

Colaj cu Octavian Berceanu şi Florin Cîţu
Octavian Berceanu a fost demis din funcţia de comisar al Gărzii Naţionale de Mediu - Facebook Octavian Berceanu / Observator

Florin Cîţu a decis luni să îl elibereze dn funcţia de comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu pe Octavian Berceanu. Decizia a stârnit un val de critici, însă premierul a explicat, marţi, într-o conferinţă de presă la Sinaia, că Octavian Berceanu a rămas fără sprijin politic, nefiind vorba chiar de o demitere.

"A fost numit politic şi nu l-am demis eu. I-a fost retras sprijinul politic atunci când USR PLUS a ieşit de la guvernare. În acest moment, toţi cei care au fost numiţi politic în această coaliţie, trebuie să fie înlocuiţi.

Trebuie să facem o precizare. Nu a fost numit nimeni în locul domnului Berceanu. Atribuţiile sale au fost delegate adjunctului acestuia, care lucra cu el din martie, şi niciodată nu am primit de la dl. Berceanu vreun semnal că adjunctul dumnealui nu ar fi capabil să ducă mai departe lucrurile. Dacă aş fi avut semnale că nu era ok, nu aş fi transferat atribuţiile", a declarat Florin Cîţu.

Octavian Berceanu, "cele mai bune rezultate din istoria" Gărzii de Mediu

Pe acelaşi subiect

Într-un mesaj postat pe Facebook, Octavian Berceanu le-a mulţumit colegilor săi. "Mulţumesc colegilor din GNM pentru că au produs, în șase luni cât am lucrat împreună, cele mai bune rezultate din istoria de 20 de ani a Gărzii Naţionale de Mediu", a afirmat Berceanu.

Ulterior, el şi-a completat postarea: "Sper ca săptămâna viitoare colegii din GNM sa beneficieze de ajustarea echitabilă a veniturilor, lucru pentru care am luptat împreună cu ministrul Tánczos Barna si căruia ii mulţumesc pentru spiritul de echipă".

Conform deputatului USR PLUS Iulian Bulai, în 2020, au fost efectuate 142 de acţiuni pentru combaterea introducerii deşeurilor în ţară, iar în 6 luni de mandat cu Octavian Berceanu, în 2021, numărul a crescut la 1.842 de acţiuni.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » Florin Cîţu a explicat demiterea lui Octavian Berceanu, de la Garda de Mediu: Toţi oamenii numiţi politic din partea USR PLUS trebuie înlocuiţi