Antena Meniu Search
x

Florin Cîțu anunță că "este o zi bună pentru a mai demonta un fake news”: Am scos România din topul ruşinii

Premierul Florin Cîțu a transmis, pe Facebook, un mesaj, înaintea întâlnirii cu delegația PSD, pentru discuții pe tema PNRR. Șeful Guvernului a anunțat că România este pe locul şase în UE cu o rată a inflaţiei de 2,7%, adăugând că în guvernarea PSD acest indicator a fost cel mai ridicat din UE timp de trei ani. „Nici până azi PSD-iștii nu şi-au cerut scuze în faţa românilor pentru o astfel de "performanţă". Cine ştie, poate astăzi este ziua în care îşi vor cere scuze”, a scris Cîțu.

de Redactia Observator

la 20.05.2021, 10:00

Premierul Florin Cîțu
Premierul Florin Cîțu - Facebook

”În guvernarea PSD România a avut cea mai mare rată a inflaţiei din UE 3 ani la rând. Mai clar, România a condus topul ruşinii în UE 3 ani la rand când a fost guvernată de socialişti. Rata inflaţiei în guvernarea PSD a ajuns la 5.4%. Nici până azi psd-istii nu şi-au cerut scuze în faţa românilor pentru o astfel de "performanţă". Cine ştie, poate astăzi este ziua în care îşi vor cere scuze”, scrie Florin Cîţu.

Premierul consoderă că este o zi bună pentru a mai demonta ”un fake news”. ”Astăzi distrug cu date fake news-ul apărut în aceste zile despre inflaţie. Astăzi România este pe locul şase în UE cu o rata a inflaţiei de 2.7%. Am arătat că avem cele mai bune măsuri pentru a avea creştere economică, cea mai rapidă revenire economică şi am scos România din topul ruşinii. Asta înseamnă guvenare pe principii liberale”, afirmă Cîţu pe Facebook.

El anunţă că Guvernul pregăteşte măsurile pentru perioada post-pandemie şi pentru a asigura cea mai bună perioadă din istorie din punct de vedere economic pentru toţi românii. Premierul Florin Cîţu se întâlneşte joi, de la ora 15.00, cu o delegaţie a PSD pentru a discuta despre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). La rândul său, Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat miercuri seară că va merge la întâlnirea cu premierul Florin Cîţu însoţit nu doar de colegi de partid, dar şi de un reprezentant al mediului de afaceri şi de un lider de sindicat, susţinând că a luat decizia în condiţiile în care nici patronatele, nici sindicatele nu au găsit "pârghii" de a discuta cu premierul şi atunci PSD a decis să "înlesnească" aceste discuţii.

Marți, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, acuza că ”preţurile au luat-o razna în timp ce Cîţu se visează iar pe calul alb al creşterii economice”.  ”Preţurile au luat-o razna în timp ce Cîţu se visează iar pe calul alb al creşterii economice! Istorică este doar prăbuşirea galopantă a puterii de cumpărare a românilor. Facturi la energie cu 17% mai mari, combustibil cu 9% mai scump şi preţuri până la cer la alimentele de bază. Plus o inflaţie de peste 3% care a făcut franjuri veniturile şi aşa îngheţate de premierul Cîţu. Asta e realitatea. Ce este de reţinut din comunicatul INS este doar că, după un an de pandemie, economia României este sub primul trimestru din 2020, când a fost lockdown. Halal performanţă, Cîţu”, a scris, marţi, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Produsul Intern Brut al României a crescut, în termeni reali, în primul trimestru al anului cu 2,8%, faţă de trimestrul IV din 2020, iar faţă de acelaşi trimestru din anul 2020 a scăzut cu 0,2% pe seria brută şi nu a înregistrat nici o modificare pe seria ajustată sezonier, potrivit estimărilor "semnal" anunţate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS). Premierul Florin Cîţu afirmă, marţi dimineaţă, că România are cea mai rapidă revenire economică din istorie ca răspuns la cea mai mare criză economică din ultima sută de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Florin Cîțu anunță că "este o zi bună pentru a mai demonta un fake news”: Am scos România din topul ruşinii