Antena Meniu Search
x

Video Florin Cîţu, colecţie de declaraţii controversate. Nu ştie cât costă o pâine, dar se bucură pentru cei 1% dintre români cu salarii de peste 3.000 de euro lunar

Dacă nu mănâncă, nu ştie nici preţul. Premierul României, Florin Cîţu, întrebat azi dacă ştie cât costă o pâine, s-a scuzat spunând că ... nu mănâncă aşa ceva. Ca premierul sunt prea puţini, în condiţiile în care România e sus în topul consumatorilor de pâine, cu peste 100 de kilograme pe cap de locuitor anual. Iar în ţara în care cel mai ieftin aliment e şi cel mai consumat, premierul se bucură pentru că... 1% dintre români câştigă 3 mii de euro lunar. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 10.08.2021, 20:32

Vezi și

ReporterŞtiţi cât e preţul la o franzelă, la un litru de ulei?

Florin Cîţu, premierul României: Nu, nu. Nu mănânc pâine.

ReporterAţi mai fost în piaţă?

Florin Cîţu, premierul României: Am fost în piaţă. Nu mănânc pâine. 

Pe acelaşi subiect

Premierul pare că vorbeşte dintr-o altă Românie. Campioni la consumul de pâine, românii plătesc pentru o franzelă cam în jumătate faţă de cât plăteşte în medie un european. 

Ziua de azi a părut plină de surprize pentru Florin Cîţu. "Am aflat şi nu ştiam că de exemplu, Ministerul Transporturilor, angajaţii şi familiile acestora circulă gratuit. Este din 1999. Nu mi se pare normal acest lucru.

ReporterSi parlamentarii circula gratuit, domnule premier?

Florin Cîţu: Eu nu circul gratuit", a declarat 

Florin Cîţu, entuziasmat de puţinele salarii mari

În schimb, ştie că economia duduie. Şi e convins că în ţară e bine pentru că a citit despre salarii mari

Florin Cîţu, premierul României: Am văzut ieri nişte cifre foarte interesante cum mai mult de 1% dintre angajaţii din România au un salariu mai mare de 3.000 de euro net. România nu mai este o ţară cu salarii mici. 

Reporter: Domnule premier, aceste creşteri salariale sunt topite de inflaţie. Oamenii nu simt practic banii pe care îi iau în plus. 

Florin Cîţu, premierul României: Repet... România, nu sunt cifre pe care le-am spus eu, le-am citit şi eu în presă, avem din ce în ce mai multe salarii mari. Vorbim de salarii mari în euro. 

Mai puţin vorbeşte despre cei 1,6 milioane de români încadraţi cu salariul minim. Numărul e de cinci ori mai mare decât în urmă cu 5 ani.

Dacă la capitolul consum de pâine, românii sunt fruntaşi, nu acelaşi lucru îl putem spune şi despre salarii. Ba din contră, angajaţii din România au cele mai mici salarii din Europa, iar diferenţele dintre noi şi vestici sunt uriaşe. Până şi cel mai mare salariu din România e la jumătate faţă de cel mai mare din Elveţia, spre exemplu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Florin Cîţu, colecţie de declaraţii controversate. Nu ştie cât costă o pâine, dar se bucură pentru cei 1% dintre români cu salarii de peste 3.000 de euro lunar