Antena Meniu Search
x

Video Florin Cîţu, despre gafa ministrului de Finanţe: "Era optimist". Ludovic Orban: "Ar fi culmea să vă spun că mi se pare în regulă"

Florin Cîţu a declarat că ministrul de Finanţe era optimist atunci când a greşit valoarea salariului minim pe economie, însă a recunoscut ulterior că acesta a făcut o gafă. Ludovic Orban însă nu a fost la fel de îngăduitor cu Dan Vîlceanu, de altfel un apropiat al premierului şi contracandidatului său la şefia PNL.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 25.08.2021, 00:02

Vezi și

Noul ministru de Finanţe, Dan Vîlceanu, a spus marţi, întrebat de un reporter, că salariul minim pe economie este peste 1.600 de lei, în condiţiile în care acesta este de doar 1.386. Premierul Florin Cîţu, cel care l-a desemnat pe Dan Vîlceanu în funcţia de ministru, a declarat că acesta privea spre viitor, când salariul minim va ajunge la respectiva sumă.

"Ministrul de Finanţe a anunţat măsuri foarte importante. Din păcate noi.. Era optimist. Domnul ministru de Finanţe era optimist. Vedea în viitor cât o să fie salariul minim pe economie", a declarat Florin Cîţu.

Întrebat de reporter dacă Guvernul se angajează să majoreze salariul minim la 1.600 de lei, premierul a replicat că "o să ajungem şi la 1.600":

Florin Cîţu a recunoscut că Dan Vîlceanu a făcut o gafă

Pe acelaşi subiect

Întrebat a doua oară, dacă asta e explicaţia lui pentru faptul că ministrul nu ştia cât este salariul minim pe economie, Florin Cîţu a recunoscut greşeala făcută de acesta.

"A fost o gafă. Cu siguranţă astăzi aţi discutat foarte mult despre acest subiect, a fost deliciul presei, dar în acelaşi timp astăzi s-au discutat lucruri foarte importate despre economie", a spus Florin Cîţu.

Florin Cîţu a fost întrebat dacă tot o gafă a făcut şi el, atunci când nu a ştiut preţul pâinii. "Într-o economie de piaţă, şi asta este cea mai frumoasă parte într-o economie de piaţă, oferta este abundentă. Nu există un singur preţ la pâine. De aceea, pâinea are mai multe preţuri, ca oricare produs", a explicat premierul.

Ludovic Orban aminteşte că el a votat împotriva desemnării lui Vîlceanu

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, consideră că "ar fi culmea" să spună că este "în regulă" faptul că ministrul Finanţelor Publice nu cunoaşte care este cuantumul salariului minim pe economie în România.

Orban aminteşte că a votat împotriva desemnării lui Vîlceanu pentru portofoliul Finanţelor Publice pentru că există "riscuri serioase".

"Ar fi culmea să vă spun că mi se pare în regulă. Ştiţi foarte bine că eu am votat împotriva desemnării domnului Vîlceanu, mi-am exprimat rezerve serioase şi am spus că există riscuri serioase. Eu am mai făcut o analiză; din punctul meu de vedere trebuie îndeplinite anumite exigenţe care ţin de experienţă, de management în domeniul respectiv, de o anumită cunoaştere. Acuma va trebui să înveţe. Toate cunoştinţele necesare pentru exercitarea acestei funcţii trebuie să le înveţe pe repede înainte”, a declarat Ludovic Orban, marţi seară, răspunzând unor întrebări ale jurnaliştilor. 

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat miercuri, după şedinţa BPN în care a fost validată nominalizarea lui Dan Vîlceanu pentru Ministerul Finanţelor, că unicul vot împotrivă îi aparţine, precizând că prin votul dat ca preşedinte al PNL, şi-a exprimat rezerve extrem de serioase faţă de această candidatură. „Există riscuri cu privire la această desemnare”, a susţinut liderul liberal.

Dan Vîlceanu, în vârstă de 42 de ani, este de profesie economist, cu licenţa, masterul şi doctoratul făcute la Universitatea de Vest din Timişoara. Încă din anul doi de facultate, a lucrat pentru firma Trefo SRL, companie care derulează contracte în domeniul energiei şi care este controlată de familia sa.

Vîlceanu a intrat în politică încă de pe băncile facultăţii, în perioada 2006 – 2009 fiind preşedintele organizaţei de tineret a PSD Gorj. A părăsit Partidul Social Democrat în 2011, trecând la PDL, formaţiune în cadrul căreia a deţinut pe rând, la nivelul judeţului Gorj, funcţiile de secretar execuiv, prim-vicepreşedinte şi preşedinte. După fuziunea PDL cu PNL, Dan Vîlceanu a rămas la conducerea organizaţiei judeţene, funcţie pe care o deţine şi în prezent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Florin Cîţu, despre gafa ministrului de Finanţe: "Era optimist". Ludovic Orban: "Ar fi culmea să vă spun că mi se pare în regulă"