Antena Meniu Search
x

Florin Cîţu: Eu l-am propus pe Nicolae Ciucă premier, într-un guvern minoritar alături de UDMR

Partidul Naţional Liberal l-a propus pe Nicolae Ciucă pentru funcţia de prim ministru, în cadrul consultărilor de la Palatul Cotroceni. Florin Cîţu a insistat că propunerea i-a aparţinut şi că mizează pe responsabilitatea parlamentarilor să rezolve această criză politică. Nicolae Ciucă nu a fost prezent la declaraţiile făcute de Florin Cîţu.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 21.10.2021, 12:18

Florin Cîţu a anunţat că Nicolae Ciucă e propunerea PNL pentru postul de premier
Florin Cîţu a anunţat că Nicolae Ciucă e propunerea PNL pentru postul de premier - Observator

Cele mai importante declaraţii făcute de Florin Cîţu

  • PNL a dat dovadă de maturitate şi responsabilitate şi s-a prezentat cu o propunere de premier pentru a debloca criza politică, pentru a avea un guvern cât mai rapid;
  • PNL l-a propus pe ministrul Apărării Nicoale Ciucă, într-un guvern minoritar, alături de UDMR;
  • Mizăm pe responsabilitatea parlamentarilor români pentru a avea un guvern cât mai rapid;
  • Este o propunere pe care eu am făcut-o în BPN, care venea pentru debloca această criză în care ne aflăm;
  • Nu s-a schimbat brusc propunerea, ne-am uitat la probabilitatea să treacă acest guvern şi am decis în interesul românilor;
  • E o criză politică pe care nu a generat-o PNL, dar pe care o rezolvă PNL;
  • Eu sunt sigur că parlamentarii doresc să rezolve această situaţie.

Președintele Klaus Iohannis a început o nouă rundă de consultări cu partidele, în vederea desemnării noului premier, după ce Parlamentul a respins varianta unui guvern exclusiv USR, condus de Dacian Cioloș. PNL l-a propus în cadrul consultărilor pe generalul Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă, ministrul interimar al Apărării, a fost validat în şedinţa liberalilor dinaintea consultărilor de la Palatul Cotroceni. Conform surselor Observator, acesta a fost votat în unanimitate de colegii de partid.

Pe acelaşi subiect

Cine este Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă este un militar de carieră şi a fost prezent la numeroase misiuni militare în afara ţării, precum Irak, Afganistan sau Bosnia.

Ciucă a fost comandantul Batalionului 26 Infanterie (sau Scorpionii Roşii) pe care l-a condus în Afganistan şi apoi în Irak. Bătălia de la Nassiria (Irak, mai 2004), în care trupele româneşti au fost conduse de Nicolae Ciucă, este prima batalie la care soldaţii români au fost combatanţi activi după al doilea război mondial.

Nicolae Ciucă s-a născut pe 7 februarie 1967 în localitatea Pleniţa, judeţul Dolj. A terminat Liceul Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, în 1985 şi apoi a absolvit Şcoala Militară de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu” de la Sibiu, în 1988. A fost comandant de pluton de lansare, apoi comandant de pluton de cercetare şi instrucţie, pentru ca în 1993 să ajungă ofiţer de stat major în biroul operaţii.

În anul 2003 a obţinut titlul de doctor în ştiinţe militare, iar pe 25 octombrie 2010 a fost înaintat la gradul de general de brigadă.

Nicolae Ciucă a fost distins cu Ordinul National „Pentru Merit”, în Grad de Ofiţer, Ordinul Naţional „Pentru Merit” în Grad de Cavaler, Semnul Onorific în Serviciul Patriei, XV, XX, Medalia ONU pentru misiunea UNAVEM III, Emblema de Onoare a Armatei României şi Emblema de Onoare a Statului Major al Forţelor Terestre.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » Florin Cîţu: Eu l-am propus pe Nicolae Ciucă premier, într-un guvern minoritar alături de UDMR