Antena Meniu Search
x

Florin Cîţu explică de ce a trimis demisiile miniştrilor USR PLUS la Cotroceni: "Am vrut să îi scot eu din ridicol"

Florin Cîţu a trimis miercuri demisiile miniştrilor USR PLUS la Palatul Cotroceni şi spune că a făcut asta pentru a-i scoate din ridicol pe colegii săi din coaliţia de guvernare.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 08.09.2021, 11:39

Florin Cîţu, declaraţii în faţa sediului PNL
Florin Cîţu spune că Guvernul va face sesizare la CCR pe tema moţiunii de cenzură

Premierul Florin Cîţu a anunţat la finalul Biroul Politic Naţional al PNL că niciun parlamentar PNL nu va face demersuri pentru dărâmarea Guvernului, iar Guvernul va face sesizare la CCR pentru moţiunea de cenzură. În plus, el a explicat că a trimis demisiile miniştrilor USR PLUS la Cotroceni pentru a-i scoate din ridicol.

„Am trimis acele decizii astăzi la președinte pentru că am vrut să-i scot eu din ridicol pe colegii de la USR, să nu aibă moțiune depusă împotriva propriilor oameni. Nu se poate ca un palamentar să depună moțiune împotriva sa.

Dragnea a făcut acest lucru, i-am scos eu din ridicol, am acceptat demisiile și astăzi vor să depună o moțiune, care este împotriva propriului guvern, dar cel puțin ei nu mai sunt în Guvern”, a declarat Florin Cîțu.

PNL nu va participa la Plenul Reunit pentru citirea moţiunii de cenzur

Pe acelaşi subiect

Florin Cîţu susține că PNL nu poate fi șantajat şi că există o cale de rezolvare a conflictului din coaliţia de guvernare.

„Când te aliezi cu inamicul, dușmanul, adversarul PNL numărul 1, PSD, și vrei să dai jos un guvern PNL, lucrurile se complică. Se pot retrage semnăturile celor de la USR de pe aceasă moțiune în care s-au aliat cu AUR și cu PSD”,  a explicat Florin Cîţu.

Moţiunea de cenzură va fi citită joi în Parlament

Ludovic Orban şi Anca Dragu, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, au trecut peste Birourile Permanente şi au convocat plenul Parlamentului pentru a fi citită moţiunea de cenzură.

Luând în considerare convocarea Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului în datele de 3, 4, 6 şi 7 septembrie, în vederea stabilirii calendarului dezbaterii moţiunii de cenzură care însă nu s-a putut realiza din cauza lipsei cvorumului de şedinţă, Ludovic Orban şi Anca Dragu au decis convocarea plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru prezentarea moţiunii de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR.

Moţiunea de cenzură va fi citită în plen joi, de la ora 16:00.

Cei doi preşedinţi ai Parlamentului îşi argumentează decizia de a convoca şedinţa de plen reunit pe faptul că Birourile Permanente Reunite (BPR) au eşuat în patru şedinţe succesive să facă acest lucru.

De asemenea, Orban şi Dragu invocă mai multe decizii ale Curţii Constituţionale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri politice » Florin Cîţu explică de ce a trimis demisiile miniştrilor USR PLUS la Cotroceni: "Am vrut să îi scot eu din ridicol"